KRSTIĆ OKAČIO FOTKU NA TVITERU: Nema Srbina koga srce nije zabolelo istog momenta! Najbolnije sećanje u istoriji "zemlje košarke"! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Stare rane i dalje peku

KRSTIĆ OKAČIO FOTKU NA TVITERU: Nema Srbina koga srce nije zabolelo istog momenta! Najbolnije sećanje u istoriji "zemlje košarke"! (FOTO) (VIDEO)

Bivši reprezentativac je iskopao zanimljivu fotografiju iz prošlosti

Objavljeno:

Ako pitate bilo kog Srbina koji je najbolniji trenutak u istoriji ovdašnje košarke i šta je najteže preživeo, sigurni smo da će 90% ispitanih reći - Eurobasket 2005. godine.

Da, to Evropsko prvenstvo čiji smo bili domaćini ostaće urezano u pamćenje svakoga kao najniža tačka na koju je naša selekcija pala, iako smo i pre i posle toga imali možda i slabije rezultate, pa čak u jednom periodu igrali i kvalifikacije, što je pre tog šampionata bilo nezamislivo.

Razlog za takvo osećanje je sasvim jasan, tadašnja reprezentacija Srbije i Crne Gore je bila domaćin, imala je ekipu sastavljenu od vrhunskih asova i maltene svih najboljih igrača koje smo imali u tom trenutku (falio je samo Stojaković).

Bili smo verovatno i prvi favoriti za osvajanje zlata i pre početka šampionata se postavljalo samo pitanje sa koliko razlike ćemo pobeđivati protivnike.

A onda potop, najgori mogući, naši košarkaši su ispali u osmini finala od Francuske i nisu ni stigli do nokaut faze koja se igrala u Beogradskoj areni, već su u Novom Sadu završili takmičenje.

Posle je usledila sada već legendarna konferencija Željka Obradovića, na kojoj je najtrofejniji evropski trener bez dlake na jeziku ispričao o svim problemima, sujetama i "prljavom vešu" koji se u prethodne dve godine gurao pod tepih.

E, upravo sa okupljanja te reprezentacije je interesantnu fotografiju podelio Nenad Krstić, bivši kapiten i reprezentativac Srbije.

On je na Tviteru podelio fotografiju pred sam početak Eurobasketa i malo pročeprkao po rani koja i dalje nije zarasla.

I naravno postavio pitanje svojim pratiocima da li znaju kada je nastala fotografija?

Evo i tadašnjeg sastava: Dejan Bodiroga, Darko Miličić, Vule Avdalović, Vladimir Radmanović, Igor Rakočević, Vlado Šćepanović, Marko Jarić, Željko Rebrača, Nenad Krstić, Dejan Milojević, Dejan Tomašević, Milan Gurović.

Taj na papiru strašan tim je u grupi demolirala tada poletna i u naletu ekipa Španije, teškom mukom su izvojevane pobede nad Letonijom i Izraelom, a onda u osmini finala je bila bolja Francuska.

BONUS VIDEO: Tuča Grobara u Hali Pionir

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.