DA LI ĆE BITI BOLJI? Jokić je za dlaku srušio Stojakovića, ali jedan Peđin rekord niko u NBA neće uspeti da obori! Znate li koji? (VIDEO)
Foto: AP/Profimedia

Malo je falilo

DA LI ĆE BITI BOLJI? Jokić je za dlaku srušio Stojakovića, ali jedan Peđin rekord niko u NBA neće uspeti da obori! Znate li koji? (VIDEO)

Srpskom centru je falilo samo dva poena da postane i rekorder među srpskim košarkašima po broju postignutih poena na NBA meču

Objavljeno:

Jutro u sredu je u potpunosti u znaku Nikole Jokića koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u karijeri.

REKORD KARIJERE NIKOLE JOKIĆA! Nikola brojao do 41, ovo što je uradio Bruklinu NBA još nije videla!!! (VIDEO)

Srpski košarkaš zablistao je punim sjajem u pobedi Denvera nad Bruklinom postigavši čak 41 poen, čime je postavio rekord karijere.

Pored toga naš as je imao i 12 skokova, 5 asisteincija i po dve ukradene lopte i blokade za 31 minut na terenu.

Nije samo Nikola oborio rekord svoje karijere, već je uspeo i da dođe na korak od rekorda po broju postignutih poena nekog srpskog košarkaša na jednoj NBA utakmici.

JOKIĆ POSLE NAJBOLJEG MEČA U KARIJERI: Znate li šta je u stvari smešno?! Kad Milsap i ja igramo "pik'en rol"! (VIDEO)

Pre skoro tačno 11 godina samo jedan poen više je na jednom meču postigao legendarni Predrag Stojaković.

Bilo je to 14. novembra 2006. godine protiv tadašnjih Šarlot Bobketsa kada je čuveni srpski as tek stigao u Nju Orleans. Stojaković je tada postigao ukupno 42 poena.

ON JE PAKLENI IGRAČ! JEDAN OD NAJBOLJIH U NBA! Trener Denvera egzaltiran zbog Jokića, posle najveće noći karijere! (VIDEO)

Ipak, ono što je uradio jedan od najboljih trojkaša u NBA ikada na toj sada već čuvenoj utakmici jeste nešto što će teško i Nikola i bilo koji drugi NBA košarkaš uspeti da ponovi.

Peđa je tada postigao svih prvih 20 poena za svoj tim.

Naravno, Nikola će još mnogo morati da radi i ostvaruje uspeha da bi dostigao do visina i statusa do kakvog je dospeo nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Stojaković je tokom karijere i dva puta pobeđivao na Ol star takmičenju u šutiranju trojki i prvi je Evropljanin koji je pobedio na nekom Ol star takmičenju, a tri puta je igrao u Ol star utakmici.

Uz sve to sezonu 2001/02 je završio kao drugi strelac lige i četvrti u trci za MVP nagradu sezone. Ima osvojen šampionski prsten sa Dalasom, Sakramento je povukao njegov dres sa brojem 16.

Sa reprezentacijom je bio šampion Evrope i sveta.

Dakle jasno je da Jokić ima još mnogo toga da uradi da bi stigao do Stojakovićevih visina, ali svakako pogledajte njihove dve najbolje partije karijere.

Pa, recite da li mislite da će Nikola prestići Peđu i njegovu slavu?!

BONUS VIDEO: Vujadin Savić luduje sa Delijama u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.