PRVI SUDAR BOGDANA I TEA U NBA: Zbog Miloša skakali sa sedišta, Bogdan pogađao kao snajperom sve do onog užasnog trenutka! (VIDEO)
Foto: Reuters/Fonetap

nba predsezona

PRVI SUDAR BOGDANA I TEA U NBA: Zbog Miloša skakali sa sedišta, Bogdan pogađao kao snajperom sve do onog užasnog trenutka! (VIDEO)

Teo je uradio nešto neverovatno u prvih par minuta utakmice

Objavljeno: 12:10h

Dočekali smo i taj momenat - prvi okršaj dvojice reprezentativnih drugova i velikih prijatelja na najvećoj svetskoj košarkaškoj sceni. Doduše, u predsezonskom pripremnom meču.

Dao je trojku u poslednjoj sekundi i šta mu je onda trebalo ovo da radi?! Trenutak kad smo se svi prestravili zbog Bogdana! (FOTO) (VIDEO)

Sudarili su se prethodne noći na jednoj strani Miloš Teodosić, a na drugoj na Bogdan Bogdanović nastupajući za svoje nove timove u NBA.

I bogami, imali su šta da pokažu Amerikancima, ali i svima ostalima širom sveta koji su ih gledali, a bilo ih je dosta.

MILOŠ JE RAZBIO PROTIV SAKRAMENTA, ali DETALJ pre utakmice VAŽNIJI JE od svih POENA I ASISTENCIJA! (VIDEO)

Izuzetne partije su pružili i jedan i drugi, oduševili navijače svojih ekipa pojedinim potezima, a na kraju šteta je što je senku na odličnu igru obojice naših igrača bacila povreda Bogdanovića, ali o tome ćemo kasnije.

PA TI SI LUD, TEO! DeAndreu Džordanu će izrasti krila zbog njega, a Grifin će ugraditi elektromotor! (VIDEO)

Najpre da kažemo da su Klipersi pobedili Kingse 104:87, a da je ogromnog udela u tome imao Teodosić koji je i na ovom meču bio starter i sve se čini da bi tako moglo da bude i na početku sezone.

Pogotovo ako se od povreda ne oporave Patrik Beverli i Ostin Rivers.

Najbolji plejmejker Evrope je već u prvih devet minuta utakmice podelio 4 asistencije i to većinu za Blejka Grifina.

Opet je imao izvrstan pregled igre, pratio kretnje saigrača, pravovremeno ih razigravao, a jedino što nije radio jeste da nije šutnuo na koš.

A upravo o tome je govorio trener Dok Rivers pre nekoliko dana i verovatno je bio i ljut na srpskog košarkaša što nije demonstrirao svoj šut u prvoj polovini meča i verovatno mu to sugerisao i na poluvremenu.

U drugom delu utakmice, Teo je počeo da šutira i pogađa.

Sve u svemu na kraju njegov učinak je bio 8 poena (2/3 za trojke, a ukupno 3/5 iz igre) uz 6 sjajnih asistencija koje su digle publiku na noge, ali i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Na suprotnoj strani, Bogdanović je počeo utakmicu sa klupe, ali videlo se po njegovom ulasku i ponašanju na terenu da su razgovori sa trenerom Jegerom prethodnih dana imali uticaja.

Oslobodio se srpski as treme i pritiska, pa je počeo odmah da šutira, a nije ga obeshrabrilo ni to što je prošio prve šuteve.

Jer onda je došlo sve na svoje mesto, dve trojke zaredom su pale, a nastavilo se i u drugom poluvremenu, pa je do finiša treće četvrtine i malera koji ga je zadesio postigao 13 poena za ukupno 19 minuta na parketu uz šut za tri 3/4.

I onda taj nesrećni momenat sudara sa saigračem Kostasom Kufasom u pokušaju da izblokraju protivnikov šut za tri poena. Pali su obojica, Bogdan se uhvatio za desni članak i uz pomoć saigrača izašao van terena, a potom i u svlačionicu i nije se vraćao. Ubrzo je stigla i informacija da je došlo do uganuća zgloba desne noge, ali nadamo se da nije previše ozbiljno i da će par dana mirovanja ga oporaviti, te da će početak sezone dočekati spreman. Dalje informacije još čekamo.

Što se tiče ostalih igrača na terenu, Kliperse su po poenterskom učinku predvodili Grifin sa 18 poena, Valas i Džonson sa po 16, 14 je ubacio Vilijams, a DeAndre Džordan je imao dabl-dabl 13 poena i 14 skokova. Kod Kingsa su svi bili prilično ujednačeno, Rendolf je postigao 14, a po 13 su dali naš Bogdanović, Mejson i Templ, a 12 Badi Hild. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.