ZAKUKALI CRNOGORCI: Bogdanovića su ucenili da igra za Srbiju! Ova fotografija je dokaz da mu je srce pripadalo Crnoj Gori!
Foto: Dado Đilas

Nepoznati detalj

ZAKUKALI CRNOGORCI: Bogdanovića su ucenili da igra za Srbiju! Ova fotografija je dokaz da mu je srce pripadalo Crnoj Gori!

Mediji iz Crne Gore navode da je Bogdanović svojevremeno se fotografisao pokazujući simbol za otcepljenje Crne Gore kada je bio pozvan u njihovu selekciju do 16 godina

Objavljeno:

Bogdan Bogdanović je jedan od najboljih igrača Evrope i jedna od glavnih poluga u reprezentaciji Srbije sa kojom niže uspehe pod vođstvom Saše Đorđevića.

Letos je bio predvodnik i najbolji igrač selekcije koja je osvojila srebro na Eurobasketu.

Međutim, malo je poznato da je postojala velika mogućnost, makar prema nekim pričama i kuloarima, da sadašnji as Sakramenta ne zaigra za naš nacionalni tim, a samim time i pitanje je kako bi mu se razvijala karijera.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

Tako crnogorska "Arena" donosi priču o tome kako je srpski košarkaš bio na okupljanju kadetske reprezentacije Crne Gore, a čak i imaju fotografiju sa sa bratom od tetke sa kojim je bio pozvan koju možete videti OVDE.

Njihov tekst prenosimo:

- Šteta što dečak, levo na fotografiji, nije zaigrao u dresu države kojoj je pripadao srcem. Dva prsta u obliku slova "L" nedvosmisleno to potvrđuju (to slovo je navodno znak Liberalnog saveza Crne Gore koji se borio za otcepljenje).

A, mogao je.

Kad je Bogdanu Bogdanoviću bilo 16, dobio je poziv da zaigra za Crnu Goru. Pozvan je, tada, i njegov brat od tetke Miloš Ćuković.

Ćuković se odazvao, došao na pripreme, ali je lom ruke brzo okončao njegovu košarkašku karijeru. Sa velikim uspjehom posvetio se taj beogradski Pivljanin studijama, završivši, kako saznajemo od njegovih prijatelja, prestižnu biznis akademiju u Londonu.

Bogdana je, po rečima jednog od aktera tih dešavanja, istaknuti stručnjak, poreklom iz Crne Gore, doveo iz KK Žitko u Partizan... ali uz uslov da prihvati poziv reprezentacije Srbije!

Ostalo je istorija... i jos jedna priča kako mala Crna Gora olako prepušta drugima velike igrače.

Dokad?

To je pitanje kojim treba da se pozabave baš sve sportske strukture u državi Crnoj Gori?

A, Bogdanu puno sreće u NBA. Zaslužio je i igrom i ponašanjem.

BONUS VIDEO: Gol Aleksandra Prijovića iz očiju novinara Espresa

(Espreso.co.rs / Izvor: Antenam.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.