Delije, potpisao je! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

to je bilo "Nešto veliko"

Delije, potpisao je! (FOTO) (VIDEO)

Dugoočekivano pojačanje je konačno stiglo

Objavljeno: 12:12h

Kao što se pisalo prethodnih dana, Matijas Lesor je novo pojačanje Crvene zvezde!

Pre tri dana su na Tviteru crveno-beli najavili da se "sprema nešto veliko", a odmah su krenule priče da je u pitanju francuski centra, a sada je stigla i zvanična potvrda od kluba.

Momak koji je prošle sezone igrao za Nanter, potpisao je trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije i ABA lige.

Lesor je poreklom sa Martinika, svoju karijeru gradio je u Francuskoj igrajući za ekipe ELAN Šalona (2014-2016) i Nantera (2016-2017), sa kojim je osvojio FIBA Evrokup, francuski kup, a takođe je igrajući za taj tim dobio i nagradu za najboljeg „šestog igrača" francuske lige uz skoro 11 poena i 7 skokova po utakmici.

Lesora koji je rođen 29.09.1995.godine, je na poslednjem draftu izabran od Filadelfije 76ers u drugoj rundi. Za „Siksere" je nastupao na Letnjoj ligi. Odlikuju ga izuzetne fizičke predispozicije i velika snaga. Visok je 206 cm i težak 110 kilograma, i svojim dolaskom još više će osnažiti igru Crvene zvezde mts u reketu:

- Reč je o veoma talentovanom igraču i sa te strane, nastavljamo sa ulaganjem u budućnost. Matijas je potpisao ugovor na tri godine, posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša. Ogroman je potencijal, i očigledno je prepoznao da će da napreduje u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Bobi Marjanović, Maik Zirbes, Ognjen Kuzmić... Formiramo mlad izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vreme odmiče, i sa te strane očekujemo strpljenje - navodi se na sajtu kluba.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.