Evo zašto su najbolji tim na svetu: 18 statistčkih podataka o Golden Stejt Voriorsima (FOTO)

zaista su nestvarni

Evo zašto su najbolji tim na svetu: 18 statistčkih podataka o Golden Stejt Voriorsima (FOTO)

Spoj košarkaške veštine, atleticizma i elegancije zaista pruža priliku svakom ljubitelju košarke da uživa u njihovoj igri
Objavljeno: 13:05h
Impresinvo je šta radi Golden Stejt ove sezone. Voriorsi imaju 20 vezanih pobeda na startu sezone i njihova igra zaista deluje kao da je sa druge planete. Spoj košarkaške veštine, atleticizma i elegancije zaista pruža priliku svakom ljubitelju košarke da uživa u njihovoj igri.
- Od kada je Stiv Ker postao trener, Golden Stejt ima procenat pobeda preko 85 posto. - Ako ovako nastave, Voriorsi će ove sezone po nekim procenama ubaciti 1082 trojke, što će biti rekord NBA. - Kada Golden Stejt gostuje, dvorane protivničkih ekipa su 98, 5 posto pune. Jedino su LA Lejkersi, Oklahoma i Njujork veći magnet za publiku.
AP
- Koš razlika Voriorsa trenutno iznosi +308, a prosečno pobeđuju sa preko 15 poena razlike. Druga ekipa po tom parametru je San Antonio sa +167. - Stef Kari ove sezone šutira iz igre čak 63, 4 posto, za razliku od prošle sezone kada je bio ispod 60 procenata.
- Golden Stejt ove sezone prosečno postiže 115, 3 poena i svi se nadaju daće srušiti rekord tima, koji je u sezoni 1991/92 iznosio 118, 7 poena. - Drejmond Grin je osmi asistent lige sa prosečno 7, 2 uspešnih dodavanja po utakmici. - Rejting Drejmonda Grina kada je napad u pitanju skočio je čak 27 puta u odnosu na njegovu "ruki sezonu".
AP
- Kada su starteri Golden Stejta na parketu, uspešnost realizacije posle asistencije je 70, 2 procenata. - Igrači sa klupe Voriorsa ove sezone prosečno ubacuju 34, 4 poena, što je trenutno 15 rezultat u NBA. - Ukoliko nastavi ovim tempom, Stef Kari će ove sezone postići 408 trojki, pod uslovom da odigra preko 80 utakmica i da nastavi da ubacuje minimum pet trojki po utakmici. - Festus Ezeli ove sezone kada ima lepu minutažu prosečno ima 18, 2 skokova što je dovoljno za prvih 20 u NBA po ovom parametru.
AP
- Stiv Ker se nada da će njegova ekipa ove sezone uspeti da ima minimum 2460 asistencija, što je prosečno 30 po utakmici. - Stef Kari i Klej Tompson su lideri po pitanju postignutih poena posle dobrog bloka. Njih dvojica su tako ubacili već 189 poena (Kari 101, Klej 88) - Andre Iguodala ove sezone ima 65, 2 uspešnost kada su svi šutevi u pitanju. - Klej Tompson ove sezone prosečno ubacuje 9,1 poen kada šutira bez spuštanja lopte u dribling.
- Drejmond Grin je ove sezone uspeo čak 311 šuteva da zaustavi, odnosno da odigra dobru odbranu, kako mu protivnik ne bi ubacio poene. Kada Grin brani igrača, njegov procenat šuta iz igre pada na 6, 4 procenata. - Golden Stejtu se u pet navrata dešavalo da nemaju 20 pobeda tokom cele sezone, a sada ih imaju već na startu.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.