Nikola Jokić ima najbolji ugovor u NBA na poziciji centra, ali to uopšte nije dobra stvar za njega! (VIDEO)
Foto: Fonet

nego za klub

Nikola Jokić ima najbolji ugovor u NBA na poziciji centra, ali to uopšte nije dobra stvar za njega! (VIDEO)

Ugledni "Bličer riport" stavio je srpskog igrača na prvo mesto u svom izboru

Objavljeno:

Nikola Jokić je doživeo još jedno priznanje, doduše, ako se to može shvatiti priznanjem, jer sigurno nije previše pohvalno što je nedovoljno plaćen u odnosu na ono što pruža na parketu.

Ugledni američki spotski portal "Bleacher report" napravio je listu NBA igrača po pozicijama, sa najboljim ugovorima, ali za klubove, odnosno igrača koji su najslabije plaćeni u odnosu na to koliko doprinose ekipi.

foto: Fonet

I na poziciji centra na prvom mestu se našao Srbin koji daje ogroman doprinos u odnosu na mali novac kojim ga Denver plaća.

Naš as trenutno ima ugovor na 3,1 miliona dolara godišnje, s time što mu je druga godina "timska opcija", pa klub ima pravo da odluči da li će ga se odreći ili neće, što u njegovom slučaju svakako se neće dogoditi.

foto: AP

Ono što se očekuje jeste da Nagetsi odbiju da iskoriste četvrtu godinu njegovog ugovora, već da ga posle treće učine "ograničeno slobodnim agentom" te tako dođu u poziciju da potpišu sa njim višemilionski ugovor.

To znači da će drugi klubovi imati pravo da kontaktiraju i daju ponude srpskom igraču sledeće godine, ali će ga Denver zadržati ako izjednači ili nadjača njihovu ponudu.

Za Jokića navode da mu je odbrana prilično loša, ali potencijal koji ima u napadu i lucidnost koju ispoljava, to nadoknađuju.

Kada je reč o igračima na drugim pozicijama na ovoj listi, Drejmond Grin na krilnom centru sa trogodišnjim ugovorom vrednim 52,4 miliona nalazi se na prvom, dok se na niskom krilu sa najboljim ugovorom nalazi se Džej Krauder iz Bostona, koji će u naredne tri godine zaraditi 21,9 miliona dolara. Orlando Medžik je odradio odličan posao kada je potpisao Džonatana Simonsa na trogodišnju ugovor (18 miliona) i on je na prvom mestu, dok se Petrik Beverli sa dvogodišnjim ugovorom vrednim 10,5 miliona dolara nalazi na prvom mestu među plejmejkerima.

BONUS VIDEO: Milica Mandić staje na zlatno postolje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.