ČOVIĆ ODGOVORIO NA SVE ŠTO ZANIMA ZVEZDAŠE: Od budžeta, zarade od Evrolige, do šansi za fajnal-for! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

Povodom svih dešavanja

ČOVIĆ ODGOVORIO NA SVE ŠTO ZANIMA ZVEZDAŠE: Od budžeta, zarade od Evrolige, do šansi za fajnal-for! (VIDEO)

Obraćanje javnosti prvog čoveka crveno-belih možete pratiti uživo na "Kurir TV"

Objavljeno: 14:34h

Crvena zvezda je tokom leta ostala bez trenera Dejana Radonjića i skoro kompletnog tima iz prošle sezone koja je bila najbolja u istoriji kluba.

Usled svih tih dešavanja, transfera igrača, planiranih i neplaniranih, predsednik kluba Nebojša Čović je odlučio da održi konferenciju za medije.

Na njoj je predstavljen novi trener Dušan Alimpijević, a pored toga, prvi čovek crveno-belih je govorio o aktuelnoj situaciji u klubu, problemima, finansijama, odlascima igrača, dolascima...

ZVEZDA IMA NOVOG TRENERA!

foto: Espreso

On je zatražio od medija da ne napadaju odmah posle prvog lošeg rezultata novog i mladog stručnjaka.

- Da li je mlad, jeste, ali naše ambicije su iste, da osvajamo trofeje.Imamo potpuno poverenje u Duleta i Milenka, potpuno stojimo iz njih. Stajaćemo iz sve snage iza njih dvojice. Moraju da odrade svoj posao, svesni su oni toga, izazova koji je Zvezda, ali mi stojimo iza njih sto posto. Idemo sa hrabrim rešenjima,napravićemo rekonstrukciju i pravimo novi ciklus - rekao je Čović.

Čović potvrdio nove loše vesti za navijače Zvezde!

On je govorio i o tome da je klub od duga od 15 miliona stigao do dominacije u regionu.

foto: Nebojša Mandić

- Stigli smo do dominacije u Srbiji i regionu...I postali redovni i stabilni učesnik Evrolige. Prošli šest sezona, a krenuli smo od kluba koji praktično nije postojao...Sem imena, grba i tradicije. Išli smo korak po korak i napravili najbolje rezultate kluba, do sada. Od duga od 15,5 miliona evra i skidanja koševa. Gledajući budžete, mi smo na poslednjem mestu među 16 najboljih timova Evrope, a ukupno gledano na 40. Pošto i nekolicina klubova iz Evrokupa ima veci budžet od nas.

DETALJI TRANSFERA ZVEZDINIH KOŠARKAŠA: Čović je samo jednom igraču rekao da ostane, ali on ga nije poslušao!

foto: Nebojša Mandić

Ambicije navijača su na kraju sezone bile velike, potajno su se nadali napadu na fajnal-for koji se održava u Beogradu, međutim, "alfa i omega kluba sa Kalemgdana", kažeda je to u svakom slučaju vrlo teško postići.

- Ja sam inženjer, i matematika mi je jača strana. Vrlo sam realan. Pa možda bi priča oko fajnal-fora bila realna, ali ne bih mogao da je garantujem i da nas država pomaže od 10, 20, 30 i 50 miliona evra. Videli ste državni bankomat CSKA, nije prošao u finale. Finansijski, ne da smo 16. ekipa u Evropi, nego of 40. pa na gore. Bilo je turbulencija, nepoverenja, Srbija važi za zemlju "ako nije odmah i sad, to ne valja ništa". Meni bi tužan dan bio kad bih ga provodio samo uz računar pljujući po drugim ljudima, a da se ne bavim svojom biografijom. Takvi uglavnom ni fizičko nisu radili, ali dobro.

Partizan neka da Marinkovića, pa će dobiti Aranitovića! Čović potvdio da želi šutera najvećeg rivala i zna pravi put za Sanija!

foto: Beta/Branislav Božić

Kada je reč o finansijama i problemima koje crveno-beli imaju, iako je, kako kaže pričano da su državni projekat, on je izašao u javnost sa ciframa o zaradi, o donacijama sponzora...

Za šest sezona smo potrošili 28 miliona evra. Država je u tome učestvovala sa 18 odsto. Što se budžeta tiče, ne mogu ni okvirno da kažem, mora i stručni štab da kaže ideje. Svaki naš budžet je realno projektovan, ali nisam verovao da se neki crveno-beli dogovori neće ispoštovati. Krajem meseca biće nam skinuta suspenzija FIBA. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nam je dosta pomogao. Imali smo razgovore, a koliko je i šta će sada pomoći, pitajte ga, ako dobijete odgovor - rekao je Čović.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Kada je reč o prihodima koje Crvena zvezda ima pre svega od Evrolige tu je situacija sledeća.

- Za naše prostore TV prave se plaćaju 400.000 evra, Zvezdi ide polovina te sume, a naše kazne su 85.000. Od "Pionira" imamo prihod od 300.000 evra od ulaznica prošle sezone. Mislim da ćemo ove sezone igrati 15 utakmica u Areni. Ozbiljno razmišljamo o privatizaciji i zauzećemo stav o tome na sledećoj Skupštini - rekao je Čović.

Kompletnu njegovu konferenciju možete pogledati na snimku ispod.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.