Objavljen je spisak reprezentacije koja će Srbiju predstavljati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini! (FOTO)
Foto: Dragan Kadić

ŠTA KAŽETE?

Objavljen je spisak reprezentacije koja će Srbiju predstavljati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini! (FOTO)

Za 2. avgust zakazana je kontrolna utakmica u Kraljevu protiv srpske A selekcije. Univerzitetska reprezentacija već 5. avgusta putuje u Kinu gde će učestvovati na turnirima u Dalijanu i Šenženu, odigrati šest utakmica koje će biti generalne probe pred početak Univerzijade

Objavljeno:

Selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije Zoran Todorović objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeću Univerzijadu koja će se održati od 19. do 30. avgusta u kineskom Tajpeju.

Interesantno, na listi su i trojica kandidata sa liste A reprezentacije Srbije - Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 17. jul u Beogradu, a prvi deo priprema održaće se u Zrenjaninu. Za 2. avgust zakazana je kontrolna utakmica u Kraljevu protiv srpske A selekcije. Univerzitetska reprezentacija već 5. avgusta putuje u Kinu gde će učestvovati na turnirima u Dalijanu i Šenženu, odigrati šest utakmica koje će biti generalne probe pred početak Univerzijade. Inače reprezentacija Srbije nalazi se u grupi sa selekcijama Mađarske, Južne Koreje, Letonije, Meksika i Tajpeja od kojih će dve najbolje reprezentacije izboriti plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

foto: Fonet

Pored već pomenutog trilinga, na spisku selektora Todorovića nalaze se sledeći igrači: Aleksa Avramović (Vareze, Italija), Stefan Jovanović (OKK Beograd), Stefan Pot (Partizan), Petar Rakićević (Crvena zvezda), Andrija Stevanović (Dinamik), Andrija Šarenac (SAD), Stefan Lazarević (FMP Železnik), Veljko Brkić (Mladost Zemun), Marko Tejić (Mega Leks), Dragan Apić (FMP Železnik), Marko Radovanović (FMP Železnik), Novak Topalović (SAD), Miloš Koprivica (Partizan), Jovan Novak (Mega Leks), Nikola Rebić (Mega Leks), Nenad Miljenović (PAOK, Grčka), Nikola Radičević (Betis, Španija), Nikola Jovanović (Olimpija, Slovenija), Mihajlo Andrić (Partizan), Nemanja Nenadić (Dunav Banovci), Miloš Vraneš (SAD), Mladen Đorđević (SAD) i Matija Milin (SAD).

Pored selektora Zorana Todorovića u Stručnom štabu Univerzitetske reprezentacije Srbije nalaze se njegovi pomoćnici Ivan Smiljanić i Marko Dimitrijević, kondicioni trener Marko Mihajlović, lekar dr Milan Mirković i fizioterapeut Marko Sokić.

Inače, kako je Sale Đorđević najavio prilikom saopštavanja spiska seniorskog nacionalnog tima, upravo ovaj sastav trebalo bi da bude okosnica za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje je na programu 2019. godine u Kini!

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba za Espreso na srpskom jeziku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.