ATLANTA SLAVILA POSLE LUDE ZAVRŠNICE: Dončić uzalud BRILJIRAO protiv Lebrona, Rajakovićev Toronto srušio Majami!
Dončić i Lebron, Foto: Ringo Chiu / Zuma Press / Profimedia

nba liga

ATLANTA SLAVILA POSLE LUDE ZAVRŠNICE: Dončić uzalud BRILJIRAO protiv Lebrona, Rajakovićev Toronto srušio Majami!

Zanimljivo veče u najjačoj košarkaškoj ligi

Objavljeno:

Košarkaši Atlante slavili su prošle noći na svom terenu ekipu Orlanda sa 106:104 za drugu uzastopnu, a ukupno 17. pobedu od početka sezone u NBA ligi.

Atlantu je do trijumfa stigla u uzbudljivoj završnici u kojoj je najpre Paolo Bankero trojkom 8,4 sekunde pre kraja doneo izjednačenje Orlandu (104:104), da bi potom Dižonte Marej uz zvuk sirene pogodio za pobedu domaćeg tima.

Marej je na kraju bio i najefikasniji u Atlanti sa 26 poena, Tre Jang je dodao 18, dok je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović meč završio sa 12 poena. U redovima Orlanda najbolji je bio Bankero sa 26 poena.

Toronto trenera Darka Rajakovića ubedljivo je na svom terenu slavio protiv Majamija sa 121:97.

Reptorse, koji su u jednom trenutku imali i 37 poena prednosti, do pobede su vodili Geri Trent sa 28 i Ar Džej Baret sa 26 ubačenih poena.

U timu Majamija su po 16 poena postiglo Džimi Batler, Tajler Hiro i Bem Adebajo, dok je srpski košarkaš Nikola Jović za 21 minut na parketu ubacio deset poena.

Los Anđeles Lejkersi su na svom terenu slavili protiv Dalasa sa 127:110.

Do četvrte pobede u poslednjih šest utakmica Lejkerse su vodili Dianđelo Rasel sa 29 poena i Entoni Dejvis koji je bio na korak od tripl-dabla sa 28 poena, 12 skokova i devet asistencija. Lebron Džejms je pobedi doprineo sa 25 poena i sa po osam skokova i asistencija.

Luka Dončić, koji se vratio u tim Dalasa posle tri propuštene utakmice zbog uganuća desnog skočnog zgloba, meč je završio sa 33 poena, 13 skokova i deset asistencija za svoj sedmi tripl-dabl u sezoni i 63. ukupno.

Njujork je pobedio Hjuston sa 109:94, predvođen Džulijusom Rendlom i Džejlenom Bransonom koji su ubacili 31, odnosno 30 poena, dok je Minesota uz 27 poena Entonija Edvardsa i Karla Entonija Taunsa slavila protiv Detroita sa 124:117.

Klivlend je upisao šestu pobedu u nizu pošto je slavio protiv Milvokija sa 135:95, Boston je bio bolji od San Antonija sa 117:98, Nju Orleans je nadigrao Šarlot sa 132:112, dok je Portland pobedio Bruklin sa 105:103.

Utakmica između Jute i Golden Stejta je odložena zbog iznenadne smrti pomoćnog trenera Voriorsa Dejana Milojevića. Takođe, sve utakmice odigrane prošle noći počele su minutom ćutanja u čast srpskog trenera.

Bonus video:

01:27

Saša Dončić za Kurir

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.