BURNA KONFERENCIJA OBRADOVIĆA! Jedno pitanje ga izbacilo iz takta: Ne, nego mi neko naredio!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

au

BURNA KONFERENCIJA OBRADOVIĆA! Jedno pitanje ga izbacilo iz takta: Ne, nego mi neko naredio!

Iskusni stručnjak ušao u raspravu sa novinarkom

Objavljeno: 23:44h

Trener Partizana Željko Obradović je održao izuzetno zanimljivu, ali i burnu konferenciju za medije posle pobede nad Makabijem 88:79.

Bio je iskusni stručnjak raspoložen za priču, ali ga je jedno pitanje potpuno izbacilo iz takta.

Prvo je analizirao meč.

- Početak tog drugog poluvremena je posed njihov, Pi Džej je imao problema sa faulovima, pa je rezonska odluka. Ali drago mi je zbog Ognjena, jer je imao +30 na parketu za 20 minuta. To dovoljno govori o njegovom učinku, naravno da treba istaći njega, Pi Džeja i Nanelija, ali ovo je timska pobeda. Odbrana je donela prevagu. Sve je ovde bilo obrnuto u odnosu na meč sa Fenerbahčeom. Velika pobeda i čestitke igračima na tome što su uradili, ali ovde je sve drugačije, nosili su nas navijači.

Pokušao je da objasni oscilacije u igri.

KK Partizan, KK Makabi, Evroliga
foto: Starsport©

- Rekao sam posle utakmice u istanbulu, isti igrači reaguju na iste situacije drugačije, ništa novo nije bilo u odnosu na Fener i sada za Makabi. Rekao sam lopta je uglavnom bila u rukama Džejmsa koji je pogađao i donosio dobre odluke. Imali su neki igrači problema sa faulovima, ali to je napravljeno sa 8 igrača kada se pogleda i to je to. Ostaje nam 13 utakmica u Evroligi, 7 ovde i 6 na strani, treba da probamo da odigramo ovako utakmice i na strani, kao i protiv svih teških rivala ovde u Areni. Težak posao nas čeka do kraja Evrolige, ali kada imaš izazov ispred sebe, treba da daš maksimum.

Ne mari za kritike i društvene mreže, a sve zasluge pripisuje svom stručnom štabu.

- Uvek sam govorio da svačije mišljenje poštujem. Naš posao je dobar koliko je dobra poslednja utakmica. Ja se na komentare ne obazirem, niti slušam niti me to interesuje. Nigde gde neko piše i komentariše, pogotovo na društvene mreže gde su svi najpametniji. Imam svoj posao, radim ga i nastaviću da dajem sve od sebe. Imao sam ozbiljan razgovor sa igračima juče, jer smo gledali najbitnije delove meča iz Istanbula, pokazali im odlične stvari koje smo radili i loše, i rekao sam im da je ovo prilika da napredujemo i igrački i ljudski, ali i za mene takođe, jer svaki dan kada ustaneš imaš priliku da napreduješ. Ja svaki dan provedem 4 sata gledajući video utakmice, a moji pomoćnici su odradili veliki deo posla, a oni su uradili i prvi deo treninga. Ja sve što sam uradio, uradio sam zahvaljujući mom stručnom štabu. Biće padova i uzleta, ali hajde da budemo bolji svaki dan, a onda sam im rekao da ih mnogo volim, što je istina, ja provodim sa njima mnogo vremena, iako nekada izgleda da se nerviram mnogo, pravim korekcije - rekao je Obradović, a prenosi "Telegraf".

O agresivnosti i lošoj odbrani...

- Mi insistiramo na tome da budemo agresivni i žao mi je početka utakmice jer smo toliko lake poene primali i igrali loše napade, a pripremali smo meč i slično je bilo i u Istanbulu. Uvek se treba okrenuti tim igračima koji daju tu agresivnost, jer ti igrači daju podršku za sve što se dešava na terenu.

- Što se tiče odbrane, sve ste u pravu, dozvolili smo da primimo veliki broj poena, a da ne pravimo faul, insistiramo na tome da je faul veliko oružje, u Istanbulu smo 4 puta dali koš i faul. Ja bih voleo jednog dana da mi dođemo do ekstra pasa i da to bude problem, ja mislim sve suprotno, da mi nemamo taj ekstra pas i ja to pričam da je najveća boljka to što se igrači ne kreću bez lopte. Najiskrenije, to nije problem i konfuzno smo počeli zbog nekih drugih stvari. Sve smo u drugom poluvremenu prepoznali i to je onda neka druga košarka - rekao je Obradović i zatim pojasnio situaciju oko raspodele faulova.

KK Partizan, KK Makabi, Evroliga
foto: Starsport©

- Pravi timovi prave raspodelu faulova, to stručni štab upozorava, i kada su pravili Smailagić i Bruno, to igrači na terenu treba da se dogovore i nekad je veoma lako između igrača. Pričam i za napad i za odbranu, čim se dogovore onda je sve lakše. Ima tu i taktike, kada čovek odluči da odigra svoje nešto i naravno kada neko odigra nešto što se pet drugih dogovori, onda neće biti dobro uglavnom.

Usledilo je pitanje koje je izbacilo Obradovića iz takta, a glasilo je da li je zadovoljan kvalitetom igre svog tima u ovoj pobedi.

- Ja ću verovatno da odem da se isplačem, direktno u moju kancelariju, koliko smo loši bili, ovo je stvarno katastrofa. Jel vam ovo odgovor. Ja ne razumem neke stvari? Da posle ovakve utakmice, gde smo igrali prepametno, 30 minuta vrhunske utakmice. Naravno da ću se baviti sa 10 minuta, kao što ću se baviti i Istanbulom. Večeras sam im rekao, učinili ste me ponosnim, svaka vam čast. Nema tu šta više da se doda.

Vi ne mislite da je Partizan srećno dobio večeras? - nastavila je novinarka, što je još više razbesnelo Obradovića.

- Ja mislim da ste vi jedina osoba koja to misli. Ajde slobodno recite, možda ima neko - upitao je Obradović, nakon čega nije bilo odgovora drugih.

Usledilo je i treće pitanje, o odluci da Vukčević i Anđušić ne budu u sastavu, i ko je to odlučio?

- Ne nego mi je naredio neko, naravno da je moja odluka. Ko drugi može da odluči? Da li je neko smeo meni da se obrati na terenu. Kao što će biti moja odluka sada kada se Avramović vrati. A znate šta odlučuje, trening. Spremi se, ako odradiš trening kako treba, igraćeš. Da li se zoveš Kevin Panter ili Tristan, apsolutno je svejedno - rekao je Obradović.

Bonus video:

00:52

Naneli sa šubarom slavi pobedu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.