PREOKRET PARTIZANA O KOME ĆE SE PRIČATI! Makabi razbijao crno-bele, a onda se UPALILA Obradovićeva MAŠINA
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

21. kolo evrolige

PREOKRET PARTIZANA O KOME ĆE SE PRIČATI! Makabi razbijao crno-bele, a onda se UPALILA Obradovićeva MAŠINA

Objavljeno: 00:25h
Završeno
22:37h

Košarkaši Partizana su savladali Makabi na domaćem terenu sa 88:79, nakon što su u drugom poluvremenu nadoknadili ogroman zaostatak koji je u jednom momentu iznosio -24.

Izabranicima Željka Obradovića je ovo jako važna pobeda kojom su prekinuli loš niz i stigli do skora 11-10 u elitnom takmičenju.

Dugo će se pričati o ovom preokretu crno-belih koji su odigrali najgoru četvrtinu u sezoni, da bi potom usledio senzacionalan povratak.

KK Partizan, KK Makabi, Evroliga
foto: Starsport©

Gosti iz Tel Aviva su se očigledno osećali kao kod kuće jer svoje mečeve ove sezone igraju u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", ali ipak se ove večeri nisu dobro proveli.

Igrali su sa neverovatnom energijom tokom prvih dvadeset minuta i konstantno imali dvocifrenu prednost, nakon što su serijom 16:0 otvorili meč.

Pokušavali su igrači Partizana, nije išlo, čak 5 minuta nisu mogli da daju koš, ali se sve okrenulo u drugom poluvremenu.

Jedini igrač koji je bio motivisan od samog starta je Pi-Džej Doužer, dok su s druge strane rešetali Boldvin, Sorkin i Blat, uz značajan doprinos igrača pod košem.

Crno-beli su se vratili sa mnogo boljom energijom u drugom poluvremenu i pre svega sjajnom odbranom uspeli potpuno da zbune rivala.

Tvorac preokreta je bio Džejms Naneli koji je igrao angažovano na obe strane terena, a onda su konačno ušli šutevi sa distance.

Osim Nanelija, veliki doprinos su dali Trifunović i Smailagić, a Zeku Ledeju je bila dovoljna jedna trojka u ključnom momentu meča da podigne čitavu halu na noge.

KK Partizan, KK Makabi, Evroliga
foto: Starsport©

Nakon što je Partizan preuzeo vođstvo, povratka Makabiju nije bilo, srljali su iz napada u napad, a Boldvin definitivno nije mogao sam.

Naneli i Kaboklo su ranije napustili teren zbog problema sa faulovima, a onda se vratio Doužer i nastavio tamo gde je stao.

Kapiten Kevin Panter je samo zadao završni udarac...

Najbolji pojedinac u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli sa 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Pratio ga je Doužer sa 23 poena i sedam skokova i Kaboklo sa 11 poena.

U gostujućem timu raspoloženi su bili samo Vejd Boldvin sa 19 poena i pet asistencija i Roman Sorkin sa 14 poena i šest skokova.

Partizanu sada sledi okršaj sa Cibonom u ABA ligi, a potom duel sa Panatinaikosom.

Izmena: 00:25h
22:34h

40. minut - Kraj! Velika pobeda Partizana! 88:79

22:29h

38. minut - Laki poeni za Boldvina! Nesportski faul za Smailagića nad Vebom koji pogađa oba slobodna bacanja 84:79

22:28h

37. minut - Ne ide ništa košarkašima Makabija, dva olako protraćena napada, ali Doužer pogađa kao na treningu! 84:75

KK Makabi Tel Aviv, KK Partizan, Evroliga
foto: Starsport©
22:25h

36. minut - Pogađa Pi Džej Doužer sa poludistance! Boldvin siguran sa linije slobodnih bacanja. Faul u napadu za Kabokla kome je to 5. lična grečka 82:75

22:22h

35. minut - Verovali ili ne, Kevin Panter se tek upisuje u listu strelaca! Kapiten Makabija siguran sa linije penala 80:73

22:19h

34. minut - Faul u napadu Sorkina! Vraća se na parket Doužer. Sjajan potez Sorkina. Evo i trojke Doužera koji je ovo definitivno zaslužio 78:71

22:14h

33. minut - Sada sve ide od ruke košarkašima Partizana, Ognjen Jaramaz pogađa za tri poena! Faul nad Nibom, ali je utisak da je prvo napravio korake. Promašuje oba slobodna bacanja 75:69

22:14h

32. minut - Ide trojka Alena Smailagića! 72:69

22:08h

31. minut - Počela poslednja četvrtina! Sudije su pregledale snimak i dosudile nesportski faul Naneliju nad Boldvinom, tako da je košarkaš Partizana završio utakmicu! Boldvin pogađa oba slobodna bacanja, a onda novo izjednačenje 69:69

21:59h

30. minut - Sjajna odbrana Kabokla, a onda poeni Zeka Ledeja uz faul! Boldvin polovičan sa linije penala. Boldvin pogađa na isteku treće četvrtine 67:67

21:57h

29. minut - Sjajan potez i novi poeni Kabokla! Rivero siguran sa linije penala, ali i Kaboklo sa druge strane 64:64

21:54h

28. minut - Konačno je proradio i Zek Ledej, potom blokada nad Rverom, a onda Naneli donosi izjednačenje Partizanu!

Sorkin pogađa posle ofanzivnog skoka 60:62

21:51h

27. minut - Ide trojka Trifunovića koji je ostao sam na šutu za tri poena! Nova izgubljena lopta Makabija 55:60

21:46h

26. minut - Neverovatan povratak Partizana! Nova trojka Nanelija! Gledale su sudije snimak i dosudile nesportski faul Naneliju nad Vebom koji pogađa oba bacanja, a potom novi laki poeni za Makabi koji vraća na +9 - 51:60


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.