NEVEROVATAN MEČ U ISTANBULU: Partizan vodio +17, pa doživeo DEBAKL od Fenerbahčea!
Kevin Panter u prodoru pored Nika Kalatesa, Foto: FOTO: KK Partizan

evroliga

NEVEROVATAN MEČ U ISTANBULU: Partizan vodio +17, pa doživeo DEBAKL od Fenerbahčea!

Objavljeno: 23:14h
Završeno
20:24h

Košarkaši Partizana poraženi su od Fenerbahčea u Istanbulu rezultatom 91:76 u okviru 20. kola Evrolige.

Crno-beli sada imaju polovičan učinak od deset pobeda i poraza, dok je turski velikan na 12 pobeda i osam neuspeha, pa je pobegao večerašnjem rivalu.

Parni valjak je u jednom trenutku u drugoj četvrtini imao +17, ali je ekspresno ispustio prednost, a potom u trećoj i četvrtoj četvrtini potpuno potonuo i ubedljivo izgubio.

Bruno Kaboklo je na čudesan način započeo utakmicu i u prvih pet minuta postigao je tri trojke, ali je Fener preko igre na niskom postao uzvraćao na drugoj strani.

Potom se probudio Kevin Panter, krenuo je da pogađa iz prodora i sa poludistance, a na to se trojkom nadovezao i Džejms Naneli za +9.

Džejlin Smit je potom zamenio Pi Džeja Doužera i igrao je veoma dobro u napadu. Pogodio je jednom uz faul, a potom i tešku trojku, pa je Partizan početkom druge deonice imao ogromnih +17, 36:19.

Tajler Dorsi je u tim trenucima krenuo da pogađa, ubacio je 11 poena crno-belima u drugom periodu, a problem za Partizan je bio i treći faul Kabokla.

Ulazak Uroša Trifunovića umesto očajnog Zeka Ledeja pogurao je Partizan, pošto je mladi košarkaš ubacio pet vezanih poena i igrao dobro u odbrani, pa su crno-beli posle 20 minuta igre vodili rezultatom 48.43.

Partizan je promašivao na startu drugog poluvremena, a Smit je održavao srpski tim u prednosti. Kaminski je svojim poenima odbio nalet domaćina i pogodio za 54:50.

Ipak, nakon trojke Nejta Sestine bilo je 55:55, a Željko Obradović je tražio tajm-aut, posle kojeg je trojku ubacio Danilo Anđušić. Ipak, Sestina je uzvratio novom trojkom, ali je Partizan poenima Doužera i Nanelija uspeo da se odlepi na +4.

Niko nije verovao u tim trenucima da će srpski velikan doživeti debakl. Uspeo je Fener da napravi seriju i povede posle 30 minuta sa četiri poena razlike.

Poslednju deonicu Fenerbahče je otvorio sa tri vezane trojke, dve je pogodio Dorsi, a jednu Marko Gudurić za ogromnih 77:64. 

Partizan sve do polovine poslednje deonice nije mogao da poentira, a onda je Naneli prekinuo post koji je trajao više od osam minuta.

Ipak, za sve je bilo kasno, Fener je ubrzo imao i maksimalnih +19, a Partizan je do kraja samo ublažio poraz.

Najefikasniji u Partizanu bio je Panter sa 18 poena, Naneli je dodao 14, Kaboklo 13, a Smit 11.

U Feneru su se istakli Dorsi sa 24 poena, Gudurić sa 15, Sestina sa 14, a dvocifren je bio i Najdžel Hejs-Dejvis sa 12 poena i sedam skokova.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Standings provided by Sofascore
19:59h

IV ČETVRTINA (23:12)

10. minut - Nije pogodio Kaboklo trojku posle promašaja Madara. Hejs-Dejvis fauliran, pogađa ponovo polovičan sa penala. Kalates šalje Kabokla na liniju penala, Brazilac promašuje oba penala. Madar prvi poenima, i to trojkom, stavlja tačku na ovaj meč. Kaboklo fauliran od strane Madara, pogodio je ovog puta oba penala. Kraj meča i pobeda Fenerbahčea rezultaom 91:76.

7. minut - Nova trojka Dorsija, sve ide domaćim igračima od ruke. Panter uzvraća trojku, njegovi prvi poeni u drugom poluvremenu. Dorsi ovo nije mogao da pogodi. Sada trojka i Nanelija, odmah reaguje tajm-autom Jasikevičijus. Na drugoj strani ovo nisu svirali, a sada sviraju faul Feneru sudije. Gudurić pogađa oba penala. Doužer siguran sa poludistance. 87:74.

5. minut - Novi promašaj Partizana, koji je bez poena preko sedam minuta. Još jedna neverovatna trojka Fenera, ovog puta je pogodio Gudurić. Tajm-aut Fenerbahče. 22:2 je serija domaćina. Još jedan promašaj Pantera, ništa ne ide Partizanu. Dorsi zato ubacuje iz teške pozicije. Naneli konačno prekida seriju bez koša Partizana, ali kasno je to. 66:82.

3. minut - Neverovatno, treća trojka Fenera u nizu. Novi promašaji Partizana, crno-beli pred porazom. Tajm-aut Šarunas Jasikevičijus. Naneli udara rampu Madaru, konačno su se odbranili crno-beli. Nova greška Partizana, sada tri sekunde. 77:64.

1. minut - Krenuo je poslednji period, a prvi napad ima Fenerbahče. Trojka Dorsija. Težak promašaj Smita u prodoru. Sada i Gudurić pogađa trojku, tajm-aut Željko Obradović. Loš pokušaj Nanelija. 64:74.

19:32h

III ČETVRTINA (25:16)

10. minut - Hejs-Dejvis pogađa posle skoka u napadu. Nije pogodio Panter za dva. Dorsi kažnjava, ponovo je nerešeno. Neverovatno, izlazli lopta iz koša posle pokušaja Nanelija. Srećom, Hejs-Dejvis gubi loptu. Kaboklo posle dugo vremena na terenu. Nije pogodio Panter iz teške pozicije za tri. Gudurić donosi prvu prednost Feneru posle uvodnih minuta meča. Najmanje pet faulova je bilo nad Kaboklom, a sudije su dosudile korake. Laki poeni za Hejsa-Dejvisa, Partizan u sve većim problemima. Naneli je iznudio dva penala, pogodio je oba. Trifunović faulira Motlija, Amerikanac pogađa oba penala. Nije pogodio Naneli, Fenerbahče vodi posle 30 minuta igre rezultatom 68:64

7. minut - Tajm-aut Željko Obradović, pa trojka Danila Anđušića. Neverovatni Sestina ubacuje četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja. Doužer u svom stilu za dva pogađa preko Papajanisa. Dobra odbrana Partizana, pa faul Papajanisa i dva penala za Nanelija. Amerikanac pogađa oba penala. 58:62.

5. minut - Kaminski je ostao sam pod košem i pogodio uz četvrti faul Motlija. Pogodio je dodatni penal Kaminski, kojeg sad menja Ledej. Papajanis nije pogodio, težak promašaj Smita na drugoj strani pri isteku napada. Sjajna odbrana Partizana. Kalates je faulirao Ledeja, koji pogađa samo jedan penal. Laki poeni na obruču za Kalatesa, bivšeg igrača Panatinaikosa. Težak pokušaj Trifunovića, a onda trojka Sestine za izjednačenje. 55:55.

Kevin Panter i Nik Kalates u duelu
Kevin Panter i Nik Kalates u duelufoto: FOTO: KK Partizan

3. minut - Čudesan pogodak Trifunovića, ali je vreme isteklo pre nego što je ispustio loptu ka košu. Skoti Vilbekin nije pogodio trojku, a nije ni Smit. Pjer postiže lake poene. Sjajan pogodak Smita uz faul Sestine, pogodio je i dodatni penal, ima 11 poena. Sestina je ostao sam i pogodio trojku. 50:51.

1. minut - Počela je treća četvrtina, a prvi napad će imati Partizan. Loš pokušaj Kaminskog sa poludistance, sve je promašio. Motli poentira uz faul Pantera. Amerikanac nije pogodio dodatno slobodno bacanje. 45:48.

18:51h

II ČETVRTINA (24:17)

10. minut - Nova trojka Dorsija, 11 poena u ovoj deonici. Greši Kaminski. Odbranio se Partizan, a Kaminski ubacuje nove lake poene. Dorsi iz jako teške pozicije promašuje trojku preko Trifunovića, koji je odigrao dobru odbranu. Greši Doužer, pa Hejs-Dejvis dobija dva penala posle skoka u napadu. Tajm-aut Obradović. Pogodio je ponovo samo jedan penal Dejvis. Nije pogodio Trifunović, a potom laki poeni Kalatesa. Tehničku je dobio Jasikevičijus. Panter nije pogodio poklonjeni penal od strane Litvanca. Neverovatno, izguran je Doužer u aut, a sudije nisu svirale faul. Faul u napadu Hejsa-Dejvisa i užasno ponašanje Fenerovih navijača. Tehničku sada dobija Hejs-Dejvis. Ovog puta pogađa bacanje Panter. Umalo je pogodio Smit sa 3/4 terena. Partizan vodi na poluvremenu u paklenoj atmosferi rezultatom 48:43.

7. minut - Vraća trojku Uroš Trifunović, koji je nedavno zamenio Ledeja. Tajm-aut Fenerbahče. Papajanis nije pogodio protiv mnogo nižeg Smita na niskom postu. Nije pogodio Doužer, ali je Kaminski uspeo da iznudi loptu za crno-bele. Smit dobija rampu sad. Dešon Pjer lako pogađa na drugoj strani. Sjajan prodor i poeni Trifunovića. 37:45.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: FOTO: KK Partizan

5. minut - Dorsi fauliran, pogađa oba penala. Ledej ponovo neprecizan. Sestina to kažnjava trojkom, Fener samo na -6. Očajni Ledej promašuje i trojku sad. Odbranio se konačno Partizan, a potom Panter u svom stilu pogađa za dva. Kalates je ostao sam i pogodio za tri poena. 35:40.

3. minut - Pogodak Dorsija uz faul Kabokla. Pogodio je omaleni Amerikanac i dodatni penal. Koraci Zeka Ledeja, koji nije dobro ušao u ovaj meč. Treći faul Kabokla, problem za Partizan. Frenk Kaminski mora na parket. Nejt Sestina posle skoka u napadu poentira. Ledej nije ubacio trojku. Teška trojka Dorsija, serija Fenera od 8:0, tajm-aut Željko Obradović. Kaminski lakim poenima prekida seriju rivala. 27:38.

1. minut - Počela je druga četvrtina. Smit je iznudio dva slobodna bacanja, drugi faul Motlija. Pogodio je oba. Faul u napadu Madara. Kakva trojka Smita preko mnogo višeg Papajanisa. 19:36.

Izmena: 19:32h
18:30h

I ČETVRTINA (19:31)

10. minut - Lepa akcija Jama Madara i Papajanisa i kucanje grčkog centra. Sjajan prodor preko celog terena Smita i pogodak uz faul Motlija. Pogodio je hrvatski reprezentativac i dodatni penal. Dobra odbrana crno-belih, loš šut Džonatana Motlija. Iznudio je tri penala Panter posle faula bivšeg saigrača, Jama Madara. Kapiten Partizana pogađa prva dva, a potom i treći penal. Gudurić pogađa uz faul Kabokla, pogodio je i dodatni penal. Nekoliko loših napada na obe strane, pa sjajan pogodak Pantera. Tajler Dorsi nije pogodio trojku. Kraj prve četvrtine posle promašaja Gudurića sa preko pola terena. Partizan vodi 31:19.

7. minut - Novi poeni Pantera posle dobre odbrane našeg tima. Hejs-Dejvis nije pogodio ua tri. Šteta, nije uspeo da prikuca pas Nanelija Kaboklo. Kalates kažnjava lošu odbranu Partizana. Trojka Nanelija u njegovom stilu, tajm-aut Šarunas Jasikevičijus. Oteo je Kaboklo loptu Georgiosu Papajanisu, a na drugoj strani faul u napadu Nanelija. 14:23.

5. minut - Šanli pravi faul u napadu. Džejlin Smit menja Doužera i odmah promašuje za dva poena. Šanli se lako izborio na niskom postu protiv Smita i poentirao. Prvi poeni Pantera, čudo kako nije dobio i faul. Marko Gudurić fintira Kabokla, pa ubacuje dvojku. Treća trojka Kabokla, sada i sa strane ubacuje. Odbranio se Partizan, a onda sjajna minijatura i pogodak uz faul Pantera. Pogodio je i dodatni penal Amerikanac sa srpskim pasošem. 12:18.

3. minut - Sjajna akcija Pi Džej Doužera i Kabokla, Brazilac nije uspeo da pogodi, ali će zbog faula Nika Kalatesa imati dva penala. Pogodio je oba. Dobro se branio Partizan, ali je Hejs-Dejvis iz teške pozicije preko Tristana Vukčevića pogodio za tri. Na drugoj strani promašaj Kevina Pantera sa poludistance. Hejs-Dejvis pogađa jedan penal nakon faula Doužera. Još jednom je ostao sam Kaboklo i još jednom pogodio trojku. Doužer pravi i drugi faul, ali greši Fener potom, a Džejms Naneli poentira u kontri. 8:10.

1. minut - Krenuo je meč u Istanbulu, prvi napad ima Fener. Šertač Sanli precizan. Prva trojka na meču, ostao je sam Bruno Kaboklo i pogodio za tri poena. Najdžel Hejs-Dejvis precizan sa poludistance. 4:3.

18:07h

Košarkaši Partizana u okviru 20. kola Evrolige igraju protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

Crno-beli u ovaj meč ulaze sa skorom od deset pobeda i devet poraza, dok je turski velikan nešto bolji sa 11 trijumfa i osam neuspeha.

Parni valjak je slavio u prvom meču ovih timova u elitnom takmičenju ove sezone rezultatom 85:84, a bio je bolji od Fenera i na prošlosezonskom gostovanju u Istanbulu rezultatom 73:72.

Ono što je zanimljivo, jeste da Fenerbahče nikada nije pobedio Partizan na domaćem terenu u Evroligi.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.