"HTEO SAM DA SE VRATIM U ZVEZDU IZ NBA, ALI JE RAZUM NADVLADAO EMOCIJE..." Bivši reprezentativac otvorio dušu
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport

NEPOZNAT DETALJ

"HTEO SAM DA SE VRATIM U ZVEZDU IZ NBA, ALI JE RAZUM NADVLADAO EMOCIJE..." Bivši reprezentativac otvorio dušu

Svi mi u nekom trenutku treba da smo svesni prolaznosti čega se bavimo. Nisu me fascinirali ni kamere ni svetla, rekao je čovek koji je promenio sedam klubova "preko bare"

Objavljeno:

Vladimir Radmanović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije otkrio je da je malo falilo da se pre 10 godina vrati u Crvenu zvezdu iz NBA lige.

Crveno-beli dres nosio je od 1997. do 2001. godine, a kratak period bio je u FMP-u do odlaska "preko bare" kao 12. pik prve runde drafta.

Vladimir Radmanović
Vladimir Radmanovićfoto: Starsport©

Branio je boje Sjetla, Los Anđeles Klipersa, Los Anđeles Lejkersa, Šarlota, Golden Stejt Voriorsa, Atlante i Čikaga gde je 2013. godine završio karijeru.

Vladimir Radmanović u dresu Čikaga
Vladimir Radmanović u dresu Čikagafoto: NBAE/Getty Images

- Presudan faktor za prestanak bavljenja sportom je to što nisam imao satisfakciju koju profesionalni sportista treba da ima, a to su rezultati. Moja poslednja sezona u Čikagu je bila takva gde sam trenirao devet meseci kao konj, a nisam ušao u igru. I onda sa 33 godine postavljate sebi pitanje: Zašto ja ovo radim?" Nemam nikakav razlog da to radim, ni finansijski niti bilo kakva ambicija da se nešto pitam. Oostao sam samo neka karika u mašineriji i bilo je pitanje trenutka kad ću da donesem tu odluku - rekao je Radmanović u razgovoru na panelu fonacije Novaka Đokovića, "Formula dugotrajnosti u sportu."

Vladimir Radmanović
Vladimir Radmanovićfoto: Dado Đilas

Na kraju o timu sa Malog Kalemegdana.

- Bilo je razmišljanja da se vratim u Evropu, u Zvezdu - klub u kom sam ponikao, ali razum je nadvladao emocije i doneo sam odluku da to ne radim. Sa 33 godine sam odlučio da je to to, neki klinci dolaze i ljudi će imati šta da gledaju. Žal za nama veteranima ne traje dugo. To je dobro. Svi mi u nekom trenutku treba da smo svesni prolaznosti čega se bavimo. Nisu me fascinirali ni kamere ni svetla - zaključio je Radmanović.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.