MUTA NIKOLIĆ UDARIO PO NEJPIRU I ZVEZDI: "Eliminisao bih ga iz ekipe, negativan je! Topić bi kod mene igrao odmah!"
Nikolić nije zadovoljan kako deluje Nejpir, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

MUTA NIKOLIĆ UDARIO PO NEJPIRU I ZVEZDI: "Eliminisao bih ga iz ekipe, negativan je! Topić bi kod mene igrao odmah!"

Proslavljeni srpski stručnjak nije birao reči

Objavljeno: 14:27h

Miroslav Muta Nikolić, poznati srpski trener, izrazio je svoje mišljenje o performansama Šabaza Nejpira u Crvenoj zvezdi, istovremeno komentarišući pritisak i kritike koje američki plejmejker trenutno trpi.

Nikolić je naglasio da je pritisak na Nejpiru velik, posebno s obzirom na značajnu sumu novca koja je uložena u njegovo dovođenje, ali da, nažalost, nije opravdao očekivanja u ranim utakmicama nove sezone.

"Njegovo ponašanje zavisi od onoga kako mu je dopušteno. Može li on da dobije otkaz? Kakav je ugovor napravio? Mogu vam reći da takvi igrači kod mene ne bi igrali. Negativan je! Igra u jednom smeru. Ali mnogo je takvih… Možda ga trpe zbog ugovora. Treba mu pomoći, možda se nije snašao… Ali ako ne može ili neće, onda daj, brate, da se razilazimo! Kad skeniram igrača kad ga dovodim, odmah pitam kakav je momak, kakva mu je psihologija… Nekad i slabiji da više, nego onaj koji je najbolji", rekao je Muta Nikolić za “Kurir”.

Da se on pita, rešio bi to "po kratkom postupku".

"Verovatno bi morao da ode… Ja bih to eliminisao. Zbog takvog ponašanja, ako neće da sarađuje … Gotova priča! Imao sam takvih slučajeva. Majstore, nećeš da zapinješ?! Onda, zna se! On svojim ponašanjem ruši autoritet i treneru. Ako je profesionalac, mora da igra u dva smera. Ako neće… Da se ne ponavljam".

Mnogi smatraju da se Zvezda ogrešila o Nikolu Topića, koji igra fenomenalno na startu sezone u dresu Mege.

"Topić je veliki igrač, to se odmah vidi. Nego šta da može da igra Evroligu! To se ne dovodi u pitanje. Pokojni Dražen Petrović je sa 18 godina bio najbolji igrač. Šta čekaju u Zvezdi? Da Topić napuni 25 godina? Neki stručnjaci su rekli da je za njega dobro da prvo zaigra ABA ligu. Bez veze, mali je igrač! On će svuda da se adaptira. To je moje mišljenje. Kod mene je Milenko Tepić sa 15 godina igrao protiv Partizana, uveo sam i trpeo Stefana Markovića. Platio sam to rezultatima, ali sam ih izgurao. Malo je danas trenera koji hoće da gurnu mlade igrače. Plaše se da tako ne izgube ime. Da budem jasan, Topić je trebalo da igra odavno za Zvezdu", podvukao je Muta Nikolić.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.