SVETISLAV PEŠIĆ O NEPOZNATIM DETALJIMA: Kako je Bodiroga postao kapiten!
Pešić o tome kako je Bodiroga postao kapiten, Foto: Starsport©

interesantno

SVETISLAV PEŠIĆ O NEPOZNATIM DETALJIMA: Kako je Bodiroga postao kapiten!

Svetislav Pešić je pohvalno pričao o Bodirogi

Objavljeno:

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, imao je čast da bude poseban gost na panelu pod nazivom "Uloga trenera u razvoju motivacije kod mladih sportista", koji je organizovala "Novak Đoković fondacija" u Nišu.

On je u toku svog prezentovanja ispričao o tome kako je Dejan Bodiroga postao kapiten reprezentacije.

- U moje vreme idoli su bili nastavnici. Moram da ispričam istiniti je slučaj, bio sam trener Barselone, kada sam preuzeo Jugoslaviju, onda kao i sada, nemate vremena kao savezni trener da trenirate ekipe. Jesam ovde, oni su u svojim klubovima. Ja sam zvao Bodirogu kada sam postao trener, Željko Obradović je bio trener Jugoslavije pre mene. Zvao sam ga da vidim njegova iskustva. Dogovarao sam sve termine.

- Kada sam zvao Bodirogu, rekao sam "Zdravo, kako si?", on je rekao ovako: "Dobro si došao, super, radujem se, ali ja idem da igram za reprezentaciju. Nemoj da dolaziš da me ubeđuješ, nema potrebe, svakako igram". Odmah sam rekao da će biti kapiten posle tog razgovora. U reprezentaciji je igrao Divac, pitao me je Bodiroga: "Ko je kapiten"? Rekao sam mu, "Pa, ti", "... a Divac?", upitao me je... Rekao sam mu, "Izvedi ekipu na parket".

- Kada sam došao u Barselonu imao sam šansu da ga bolje upoznam. Bio mu je rođendan, pozvao je mene i moju porodicu na večeru sa svojom porodicom, baš me je zanimalo kakvi su to roditelji koji su stvorili takvog čoveka, a on "mama, uzmi ovo, tata uzmi ovo"... Oduševio me je - priznao je Svetislav Pešić.

Bonus video:

00:08

Aleksa Avramović u centru Beograda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.