JEDAN JE OGNJEN DOBRIĆ: Delije će posle ovih reči još teže prežaliti njegov odlazak!
Ognjen Dobrić, Foto: Starsport©

EMOTIVNO

JEDAN JE OGNJEN DOBRIĆ: Delije će posle ovih reči još teže prežaliti njegov odlazak!

Sjajni bek će morati protiv voljenog kluba

Objavljeno: 13:20h

Srpski reprezentativac Ognjen Dobrić je posle deset godina napustio Crvenu zvezdu i večeras će joj se suprotstaviti u dresu Vitusa iz Bolonje.

U intervjuu za Mozzartsport je otkrio emocije pred ovaj meč i priznao da mu neće biti nimalo lako.

- Čudno je, stvarno čudno. Posle toliko godina igraću protiv Crvene zvezde. Nikada ranije nisam razmišljao o tome, ali došao je i taj trenutak. Pričamo sada mi van terena o tome i u ovom trenutku mogu da kažem da ću nekako da obuzdam emocije. Ali kada budem video dres i protiv koga igram, ne znam šta da kažem. Biće emocija, biće čudno. Ali trudiću se da ostanem profesionalan i da dam sve od sebe, pa neka bolji pobedi - rekao je Dobrić za "Mozzartsport".

Smatra da će crveno-beli tek pokazati pun potencijal.

- Ispratio sam sve rezultate, naravno. Pratim koliko mogu, ali ne mogu da pogledam sve utakmice jer mi se desi da se poklopi utakmica ili trening, pa onda samo pogledam neke delove kada dođem kući. Iskreno, Zvezda ne pokazuje sav svoj talenat i koliko može. Uveren sam da će biti mnogo bolja kako vreme bude prolazilo. Problem je u tome što vremena za uigravanje nije bilo i što sve mora da se radi u hodu, kroz utakmice. To je malo nezgodno.

Dobrić u dresu Virtusa
Dobrić u dresu Virtusafoto: IPA / Sipa Press / Profimedia

Primetio je oscilacije, ali veruje da će se sve iskristalisati tokom sezone.

- Crvena zvezda je jako kvalitetna, na papiru jedan od najjačih timova koji je imala. Ali papir je jedno, na terenu to mora da se dokaže. Biće samo još bolji, imaju problema kada padnu, pa bude crnih minuta. Kada bi to sveli na minimum, bila bi potpuno drugačija priča. Treba im nekoliko pobeda da vežu, da se malo dignu i ne razmišljaju o porazima, odmah bi bilo drugačije - kaže levoruki šuter iz Knina i dodaje:

Ako bi Zvezda pobedila u oba derbija...

- Znam da slede dva večita derbija i to su mnogo, mnogo bitne utakmice za Crvenu zvezdu i ako bi došla do dve pobede, verovatno bi se potpuno promenio tok sezone.

Nada se da će imati vremena da popriča sa nekadašnjim saigračima.

- Voleo bih da se vidimo, da malo popričamo, da ne bude samo preko poruka. Verovatno će biti vremena posle utakmice, bar na sat vremena da se vidimo, da ne razgovaramo samo o košarci, već i o životu.

Dobrić u dresu reprezentacije
Dobrić u dresu reprezentacijefoto: Starsport©

Svaka utakmica u Evroligi je važna, ali ova sa Crvenom zvezdom bitna je za mentalitet obe ekipe.

- Bitna utakmica za obe strane, mi da nastavimo sa dobrim igrama koje imamo od početka sezone. Otvorili smo je peharom u Superkupu, pa tri pobede u prvenstvu, izgubili smo samo tu jednu utakmicu od Žalgirisa koju možda nije ni trebalo da izgubimo, ali su posledica nekih naših gluposti i grešaka. Vodili smo dva puta po 15 razlike i dopustili im da se vrate. Utisak je dobar, igramo dobro i želimo tako da nastavimo i protiv Crvene zvezde, da probamo da dođemo do pobede - analizira srpski reprezentativac i dodaje:

- Opet, znam koliko bi pobeda značila i Zvezdi, posle poraza od Žalgirisa i Monaka. Eventualna pobeda bi mogla da označi početak boljih igara i kontinuiteta u koji ekipa želi da uđe. Zato očekujem veliku borbu. Ne mogu da kažem da će mi biti drago da Zvezda izgubi ako mi dobijemo, ali kao profesionalac i reći ću da ćemo dati sve od sebe da pobedimo, tako i ja.

Bonus video:

00:08

Ognjen Dobrić teško hoda pred poletanje za Beograd

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.