VIŠE NEMA DILEME! Poznato da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama!
Nikola Jokić u dresu Srbije, Foto: Starsport©

potvrđeno

VIŠE NEMA DILEME! Poznato da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama!

Ovo zanima čitavu Srbiju

Objavljeno: 21:40h

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila srebro na Mundobasketu bez najveće zvezde Nikole Jokića!

Odmah po završetku svetske smotre, počelo je da se govori o Olimpijskim igrama i šansama da dvostruki MVP NBA lige ponovo obuče dres "orlova".

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je obradovao navijače u Srbiji i najavio da će Jokić predstavljati Srbiju u Parizu 2024. godine.

Maljković je u razgovoru za madridski "As" sumirao utiske sa nedavnog Mundobasketa gde nije bilo dvostrukog MVP-ja NBA lige.

Boža Maljković
Boža Maljkovićfoto: Profimedia

- Treba uzeti u obzir da smo do srebra došli bez NBA šampiona i MVP Nikole Jokiće, MVP Evrolige Vasilija Micića i Nikole Kalinića. Ekipa se ujedinila i izvukala ono najbolje iz svakog pojedinca. Tako je u svakom sportu. Mogu da budem ponosan na sezonu Novaka Đokovića i svetsko zlato Ivane Španović. Inače, već sam najavio da će svi igrati u Parizu, pa i Nikola Jokić. Igre u Parizu biće velika žurka, očekujem da će Srbija imati veliki broj učesnika - rekao je za "As" Maljković.

Povod za ovaj razgovor je bio njegov ulazak u špansku Kuću slavnih.

- Ulazak u Kuću slavnih za mene predstavlja najveće priznanje. Otkako sam se penzionisao iz košarke 2013. godine dobio sam velika priznanja. Postao sam 'usvojeni sin' brojnih gradova. Ali, kada su mi rekli da ulazim u špansku Kuću košarke, zadovoljstvo je dostiglo maksimum. Španija je prepoznala moj desetogodišnji rad tamo. Zahvalan sam Barseloni, Real Madridu, Baskoniji i Unikahi, pogotovo ljudima iz Malage. Verujem da sam tamo postavio temelje kasnijih uspeha Serđa Skariola u klubu. Lično ne volim ovakve nagrade. Ponekad se iste mešaju sa politikom. Ali, Španija je prva zemlja koja me je nagradila i to potvrđuje da je vreme tamo bilo lepo - rekao je Maljković.

Boža Maljković
Boža Maljkovićfoto: Starsport©

Maljković je u Španiji trenirao Barselonu, Real Madrid i Baskoniju. Sa Madriđanima je osvojio ligu 2005, a sa Kataloncima Kup 1991. godine.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.