Kako je Denver na Nurkićevom primeru naučio zbog čega reč INAT ne postoji u engleskom jeziku? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap

LUDA GLAVA BALKANSKA

Kako je Denver na Nurkićevom primeru naučio zbog čega reč INAT ne postoji u engleskom jeziku? (FOTO) (VIDEO)

Kada te otpišu, u tebi proradi nešto, pa im pokažeš da greše, da nisu u pravu, da si bolji nego što misle
Objavljeno: 08:44h

Ni Stef Kari, ni Karmelo Entoni, ni Lebron Džejms, ni Rasel Vestbruk...već Jusuf Nurkić. Ime bosanskog košarkaša danas je broj jedan u svim medijima kada je NBA košarka u pitanju.

Stameni div je uz Si Džej Mekaluma bio najzaslužniji za pobedu Portlanda nad Denverom, čime su maltene Blejzersi obezbedili plej-of.

Iako ima još osam utakmica od kraja, pobeda više od Nagetsa i bolji raspored stavili su Portland u situaciju da ih samo čudo može odvesti van doigravanja u najjačoj ligi sveta.

Na ovoj utakmici Nurkić je za 32 minuta ubacio 33 poena i imao 16 skokova.

I naravno da nikoga sa ovih prostora ne bi trebalo da čudi da je bosanski centar partiju karijere odigrao upravo protiv svog bivšeg kluba.

Kao što verovatno već znate Nurkić je pre nekoliko nedelja trejdovan od strane Nagetsa, kojima će se verovatno ova odluka obiti o glavu.

No, da se ne bavimo straregijom Denvera koja je dovela do ove odluke, već ćemo kroz prizmu ove utakmice da vam dočaramo kako je balkanski mentalitet napravio zver od Nurkića.

Kao i većina klinaca sa ovih prostora, Jusufu je košarka bila beg od užasnog stanja u kome su se nalazile zemlje SFRJ, a sve mu je bilo otežano, jer mu je otac vojno lice.

DECA BALKANSKIH RATOVA OSVAJAJU NBA: Rođeni su u paklu devedesetih, a sada pišu istoriju košarke! (VIDEO)

Juniorsku karijeru proveo je u Laškom da bi ga Olimpija pozajmila kako bi igrao na završnom turniru Evrolige u Beogradu. Tu je već sa više od 18 poena prosečno po utakmici, pokazao da se radi o velikom talentu.

To nije promaklo skautima za naše uslove prebogate Cedevite, koja ga je odmah potpisala na 4+1 godine. Nije se snašao u početku, delom i jer mu Aleksandar Petrović nije pružao šansu pa je samoincijativno rešio da ode na pozajmicu u Zadar 2013. godine i to se ispotavilo kao pun pogodak.

Imao je minute, što je za mladog igrača najbitnije, a i brojke su mu bile sasvim pristojne.

Narednog leta, Jasmin Repeša nije ponovio grešku Petrovića, već je Nurkiću pružio nekih 17 minuta prosečno po utakmice.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.