OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Pazite šta je PREDRAG DANILOVIĆ rekao o Jokiću!
Predrag Danilović, Foto: Starsport©

čudna izjava

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Pazite šta je PREDRAG DANILOVIĆ rekao o Jokiću!

Srpski košarkaš postao je MVP finala, čime je na još jedan način ispisao istoriju

Objavljeno: 18:29h

Nikola Jokić je uradio ogromnu stvar na koju bi trebalo da bude ponosan čitav Balkan. Doveo je svoj Denver do titule šampiona NBA lige i uprkos svim kritikama koje su ga snašle u karijeri. On samo nije osvojio prsten, već je bio i MVP finala, čime je na još jedan način ispisao istoriju.

Zbog njegovog uspeha, hrvatski portal "Index.hr" je odlučio da pozove legende srpske, ali i hrvatske košarke kako bi im pružili učešće u anketi vezanoj za pitanje - da li je Nikola Jokić najbolji košarkaš iz Evrope koji je ikada igrao u NBA ligi.

Mišljenja su podeljena, jedni smatraju da se može nazvati najboljim ikada, dok postoje i oni koji smatraju da nema baš pravo da se tako naziva.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Jedan od ovih drugih jeste i Predrag Saša Danilović, aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Srbije i igračka legenda Partizana i Bolonje.

- Ne mislim da je Jokić najbolji evropski košarkaš u istoriji. Oštro sam protiv bilo kakvog poređenja prošlih i sadašnjih epoha. Svako vreme nosi neke svoje heroje. Nekada je najbolji bio Kića, pa je onda to bio Dražen, pa Kukoč, pa Divac, pa ja... Košarka se nekada igrala drugačije, postojala su druga pravila i nemoguće i neozbiljno je praviti takva poređenja. Stvarno me ne zanimaju ta vašarska nagađanja, ali nema dileme da je Nikola jedan od najboljih.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.