NESTVARNI KARI BROJAO DO 50, ŠAMPION IPAK PAO U EL-EJU: Embid juri ka MVP tituli, Dalasu derbi Teksasa! (VIDEO)
Stef Kari, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

NESTVARNI KARI BROJAO DO 50, ŠAMPION IPAK PAO U EL-EJU: Embid juri ka MVP tituli, Dalasu derbi Teksasa! (VIDEO)

Hjuston je neočekivano savladao Los Anđeles Lejkerse

Objavljeno: 07:54h

Prethodne noći u NBA ligi je odigrano sedam utakmica.

Najneizvesnije je bilo u poslednjoj, u okršaju Los Anđeles Klipersa i Golden Stejta koji je domaćin dobio sa 134:126.

Najbolji kod Klipersa su bili Kavaj Lenard sa 30, Pol Džordž sa 24 i Ivica Zubac sa 19 poena i 16 skokova.

Sve ih je zasenio Stef Kari koji je za Voriorse ubacio 50 poena, ali nedovoljno za trijumf.

Problem za aktuelnog šampiona je i 16. tehnička greška Drejmonda Grina koji će zato biti suspendovan na sledećoj utakmici sa Atlantom. Ako dobije još tehničkih do kraja sezone, biće suspendovan za meč više. Po 16 tehničkih grešaka ove sezone dobili su još Luka Dončić i Dilon Bruks.

Trener Golden Stejta Stiv Ker pre utakmice je rekao da je siguran da Gri nneće prekoračiti limit od 15 tehničkih grešaka:

- Nikada nisam rekao ni jednu reč Drejmondu, i on nikada nije prešao granice. On uvek dođe do ivice i onda stane. On zna koliko nam je vredan, ne moram ništa da mu govorim. On zna da tu sledeću [tehničku grešku] ne može da dobije, potreban nam je.

Toliko o tome...

Uzbudljivo je bilo i u derbiju Teksasa. Dalas je bez Dončića i Kajrija Irvinga posle produžetka sa 137:128 kao gost pobedio San Antonio.

Meverikse je predvodio Kristijan Vud sa 28 poena i 13 skokova, a kod domaćih Spursa je najbolji bio Keldon Džonson sa 27 poena.

Treći tim iz Teksasa, Hjuston, neočekivano jekod kuće savladao Los Anđeles Lejkerse sa 104:102 i otežao im plasman u plej-of. Boban Marjanović nije nigrao za Rokitse.

Žoel Embid je nastavio sa fenomenalnim partijama kojima je opet postao najozbiljniji protivkandidat Nikoli Jokiću za MVP priznanje.

Opet u ubitačnom tandemu sa Džejmsom Hardenom, vodio je Filadelfiju do pobede u Klivlendu - 118:109.

Embid je postigao 36 poena i uhvatio 18 lopti, dok je Harden imao 28 poena i 12 asistencija.

Sakramento je nadoknadio deset poena zaostatka na poluvremenu i slavio protiv Čikaga sa 117:114 zahvaljujući trojci koju je 0,7 sekundi pre kraja postigao Diaron Foks.

Foks je na kraju ubacio 32 poena, pogodivši četiri trojke, dok je Domantas Sabonis upisao drugi uzastopni tripl-dabl, a 11. u sezoni sa 14 poena, 17 skokova i deset asistencija. Demar Derozan je predvodio Bulse sa 33 poena.

Košarkaši Majamija pobedili su Memfis na svom parketu sa 138:119.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Bem Adebajo sa 26 i Tajler Hiro sa 24 poena, dok je u redovima Memfisa, koji je igrao bez suspendovanog Džaa Morenta, bio Džeren Džekson sa 25 poena.

Boston je u gostima bio bolji od Minesote sa 104:102 za treću pobedu u poslednje četiri utakmice.

Džejlen Braun je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 35 poena, Džejson Tejtum je dodao 22, dok je u timu Timbervulvsa najbolji bio Entoni Edvards sa 28 poena i deset skokova.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.