BODIROGA NATERAO GLIKMANA DA DOĐE U BEOGRAD! Nije mogao da veruje šta ga je sačekalo - ODMAH PROMENIO MIŠLJENJE
Glikman u društvu Savića i Švajnštajgera na meču Partizana, Foto: Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia

sve je otkrio

BODIROGA NATERAO GLIKMANA DA DOĐE U BEOGRAD! Nije mogao da veruje šta ga je sačekalo - ODMAH PROMENIO MIŠLJENJE

Čelnik Evrolige iskreno o poseti Srbiji

Objavljeno: 18:39h

Direktor Evrolige Maršal Glikman je govorio o srpskoj košarci i ako je suditi po njegovim rečima, u budućnosti će biti još povoljnija situacija za srpske klubove u elitnom košarkaškom takmičenju.

On je u podkastu kod Kajla Hajnsa pored mnogobrojnih košarkaških tema govorio i o svom odnosu sa Bodirogom, kao i o srpskom mentalitetu i neverovatnoj strasti prema košarci. - Dejan je sjajan. Upoznao sam ga dok je još igrao za Barselonu sa Šarasom (Jasikevičijusom), a Pešić je bio trener. Bio je neverovatan kao igrač, kao Leri Bird. Sve je mogao na terenu. Baš je lepo raditi sa njim. On dolazi sa Balkana, a to donosi određeni mentalitet i ima zanimljiv pogled na stvar. Kada sam dolazio ovde, bio sam mišljenja da nema puno ljudi u Beogradu, a on je odmah skočio rekao mi je sačekaj, idi tamo i vidi - započeo je on i izneo impresije o poeti Beogradu:

Dejan Bodiroga
Dejan Bodirogafoto: Starsport©

- Naterao me je odmah posle Božića da sednem na avion i odem u Beograd. Sjajno smo se proveli u Srbiji. Imao sam priliku da osetim šta je to Beograd, i video sam na primeru Beograda da ne mora svaka odluka da bude vezana samo za pare. Beograd je košarkaški centar i to globalni centar. Možda na nivou Njujorka, svi u gradu obožavaju košarku. Stvarno sam se oduševio- objasnio je Glikman.

Što se tiče Partizana, jednu utakmicu je odgledao sa sinom. - Verujte mi kada kažem, najviše slušam svog sina koji ima 22 godine i vidim šta ga zanima. Imao je poteškoća da prati Evroligu jer je navikao na NBA, ali onda sam ga odveo u Beograd na utakmicu Partizana. Posle toga je sve bilo jasno. Sada Evroligu prati svake nedelje - rekao je on.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.