IMALI SU UVID U DOKUMENTA, HOĆE UKIDANJE KAZNE ZVEZDI: Oni žele Kampaca na terenu!
Fakundo Kampaco, Foto: Starsport©

šta će biti s argentincem?

IMALI SU UVID U DOKUMENTA, HOĆE UKIDANJE KAZNE ZVEZDI: Oni žele Kampaca na terenu!

Po trenutnom stanju stvari Fakundo Kampaco neće još dugo moći da zaigra u Evroligi za Beograđane

Objavljeno: 13:49h

Ne stišava se bura nakon što je Evroliga izrekla zabranu registrovanja igrača i trenera Crvenoj zvezdi do kraja februara.

Izvršni direktor takmičenja je izjavio da su crveno-beli "rešili" sve zaostaale isplate iako je to navedeno kao jedan od razloga na osnovu kojih je procenjeno da je Zvezda prekršila Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer pleju.

Sve se desilo nakon angažmana Fakunda Kampaca koji po trenutnom stanju stvari neće još dugo moći da zaigra u elitnom takmičenju za Beograđane.

Isti izvor koji je sugerisao da se predsednik Evrolige, Dejan Bodiroga, našao pod velikim pritiskom određenih klubova da kazni Zvezdu, navodi i da Kampaco ima veliku podršku svojih kolega.

Prema informacijama španskog portala 'Encestando', nakon što je Unija igrača Evrolige (ELPA) imala uvid u dokumenta, dugovanja i transfera i nakon što su dobro upoznati sa celim kontekstom oko kazne Crvene zvezde, izrazili su podršku Argentincu uz nadu da će ga uskoro videti na terenu - nakon što srpskom klubu bude ukinuta zabrana registracije igrača.

Ubrzo se oglasila ELPA, Unija igrača Evrolige, dugim saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Ukoliko klub prekrši pravila o zaostalim dugovanjima, pravosudni organi Evrolige mogu da izreknu razne sankcije ekipi, uključujući i zabranu registracije novih igrača i trenera. Ovo je slučaj Crvene zvezde Beograd.

Striktno sprovođenje pravila dovelo je do toga da je Crvena zvezda nedavno vratila zaostale zarade svim igračima, što je dobrodošao rezultat i još jedan dokaz uspešnosti sistema.

Dok ELPA podržava trenutni sistem koji se odnosi na zaostala dugovanja, imperativ je da pravosudni organi Evrolige donose odluke razumno i efikasno i u kratkom roku. Ovo se nije dogodilo u pomenutmo slučaju, pa je naš član Fakundo Kampaco koji je nedavno potpisao sa klubom i koji je član Unije igrača Evrolige ušao u problem. Negativno odugovlačenje celog procesa je uticalo na, i te kako, bitan sistem.

Konačno, kazna od 25.000 evra i zabrana registracije novih igrača ne dotiču se toliko kluba koliko igrača, koji za sada ne može da obavlja svoju profesiju na najvišem nivou bez svoje lične krivice. Za ELPA-u je sve ovo moglo i trebalo da se izbegne.

Iz tog razloga, ELPA će se obavezati da unapredi pravila, ne samo u smislu efikasnosti i transparentnosti, kako bi sprečila da se slične situacije ponove u budućnosti.

ELPA će nastaviti da podržava Fakunda Kampaca u rešavanju pravnih implikacija ove odluke."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.