ACO PETROVIĆ: Zvezda i Partizan nisu ista liga, koštaju €15 miliona, imaju po 10 stranaca, to NIJE NORMALNO!
Aco Petrović, Foto: AP

NASTAVIO PALJBU

ACO PETROVIĆ: Zvezda i Partizan nisu ista liga, koštaju €15 miliona, imaju po 10 stranaca, to NIJE NORMALNO!

Koliko Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca... To jednostavno nije nešto s čime bilo ko kod nas može da se nosi - rekao je Petrović

Objavljeno: 10:19h

Selektor Hrvatske Aco Petrović još jednom se oglasio povodom brojnih pojačanja koje su doveli Crvena zvezda i Partizan.

On je nedavno preko Tvitera poručio da Zvezda i Partizan ne bi ubuduće trebalo da se takmiče u ABA ligi jer imaju budžete koji prevazilaze regionalno takmičenje.

- Nije normalno da igramo protiv ekipa koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra - napisao je Petrović pre desetak dana.

Uz to je dodao:

- Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače - napisao je.

Večiti derbi, Matijas Lesor, Zek Ledej
foto: Emilija Jovanović

Sada se Aco Petrović opet oglasio o istoj temi. U intervjuu za Sportske novosti je pojasnio svoje stanovište.

- Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Po meni nije normalno da istu ligu igramo s ekipama koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca - kaže Petrović.

On kaže da takmičenje sa dva beogradska kluba nije moguće, da to "nije ista liga".

Fakundo Kampaco
foto: Starsport©

- Naši su problemi samo naši. Od toga ne treba bežati i činjenica je da bi nam klubovi morali biti takmičarskiji, ali kad pogledate Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego što je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu da se mere te stvari. Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1.800.000 evra neto, to jednostavno nije nešto s čime bilo ko kod nas može da se nosi - zaključio je Petrović.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.