OVO NISTE ZNALI! Fredi Haus otkrio ko mu je bio najbolji saigrač, kod koga je ručao, kako ga je Vujošević terao kući... (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/ Партизан

HTEO JE DA IGRA BESPLATNO!

OVO NISTE ZNALI! Fredi Haus otkrio ko mu je bio najbolji saigrač, kod koga je ručao, kako ga je Vujošević terao kući... (VIDEO)

Žao mi je jedino što ih još više nismo obradovili, jer iskreno, mislim da smo mogli da osvojimo Evroligu one sezone da nisam slomio ruku, naveo je nekadašnji plej
Objavljeno: 10:43h

O Vujoševiću nema lošu reč, a smatra da nije bilo legendarnog stručnjaka, od njega ne bi bilo ono što je danas.

Grobari, došao je čas da zategnete jedan od srca! Pamtite li veću kvotu na Partizan u Večitom derbiju? (FOTO)

- Da nije bilo Duleta nikada ne bi uradio u košarci ovo što jesam. Doveo me je u Partizan onda kad su me otpustili u Atlanti. Prvi put sam stigao u Srbiju, zemlju u kojoj su tada još bila sveža sećanja na bombardovanje, ratove... Dule mi je pričao o tome kako se raspala Jugoslavija, ko su Srbi, Hrvati... A Džile je sve to prevodio. Mislio sam da znam sve o košarci, a onda sam upoznao Duleta i video koliko još moram da učim - istakao je Haus.

Metode crnogorskog stručnjaka su bile posebne, što je i sam potvrdio.

- Pokazao mi je da postoje i važnije stvari od košarke, da moramo da budemo srećni i zahvalni, jer ima ljudi koji nisu bili te sreće, nemaju obe noge ili ruke, ili su u invalidskim kolicima. Motivisao me je da čitam knjige, posećujem umetničke galerije, pokazao koliko to smiruje i oslobađa od stresa. Sećam sa da mi je za jedan Božić poklonio dve knjige, jedna je bila na engleskom o Beogradu. Sada ja to pokušavam da objasnim klincima koje treniram - rekao je Haus koji vodi srednjoškolsku ekipu u islamskoj školi.

Izdvojio je zanimljiva dešavanja iz grada, kada se vraćao kući.

- Sećam se, pošto sam više voleo da šetam nego da vozim po Beogradu, često sam peške išao malo kasnije uveče do jedne palačinkarnice u centru grada. Dešavalo mi se tako da naletim na Duleta koji je izlazio da prošeta svoje pse. I svaki put me je proveravao: Ideš li kući? Da, gospodine! Svaki put bi glasio moj odgovor - naveo je on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.