STRANAC U REPREZENTACIJI SRBIJE? Bodiroga nema dilemu - jedna stvar oko Teodosića ga je ŠOKIRALA
Dejan Bodiroga, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

DA LI STE OVO OČEKIVALI od njega?

STRANAC U REPREZENTACIJI SRBIJE? Bodiroga nema dilemu - jedna stvar oko Teodosića ga je ŠOKIRALA

Legenda srpske košarke progovorila o neuspehu Srbije i mogućnosti da uskoro vidimo stranca među orlovima

Objavljeno:

Proslavljeni srpski košarkaš i predsednik Evrolige Dejan Bodiroga je gostovao u emiciji "360 stepeni" na televiziji N1 i tom prilikom dao svoj stav na jedno od najkontroverznijih pitanja u srpskoj košarci.

Neposredno pred Eurobasket se povela polemika da li "orlovi" treba da otvore vrata strancima, a sam selektor Svetislav Pešić je nekoliko puta rekao kako ne bi imao ništa protiv toga.

Međutim, naša javnost to nije najbolje prihvatila.

Komentarišući uspeh reprezentacije na održanom Evropskom prvenstvu, on je rekao da su se naši navijači "navikli na zlatne medalje" i da ne doživljava rezultat našeg tima kao neuspeh.

Nada se da ćemo uspeti da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo i da je šteta što neće moći da igraju igrači iz NBA.

Dejan Bodiroga
Dejan Bodirogafoto: Starsport©

Govoreći o slučaju Miloša Teodosića, on je rekao da nije upućen u detalje, ali da se "takve stvari rešavaju u košarkaškoj porodici".

- Zasmetalo mi je što su stvari otišle van toga. I u prošlosti je bilo nekih stvari na određenim prvenstvima, ali su to stvari koje treba rešavati u kući, na pravi način - naveo je Bodiroga.

Kaže da je Pešić dokazao da je doprineo mnogo reprezentaciji, a da se, sa druge strane, Teodosić redovno odazivao pozivu da igra za reprezentaciju, i da je dao mnogo nacionalnom timu u prošlosti.

- Izašlo je malo više iz okvira - ocenjuje on i dodaje da pažnju treba posvetiti i ostalim igračima, koji su učestvovali u radu tima. Smatra da smo oformili reprezentaciju za neka sledeća takmičenja.

- Svi mi koji smo pravili reprezentaciju svih ovih godina očekujemo i navijamo da će doći jednom i ta najsjajnija medalja - naglašava Bodiroga.

Dejan Bodiroga
Dejan Bodirogafoto: Zorana Jevtić

Komentarišući budućnost reprezentacije, kaže da se slaže sa ocenom da nema potrebe davati pasoše stranim igračima kako bi igrali u našem timu.

- Mi imamo negde svoj identitet i sve ovo što se stvaralo dugi niz godina. Imamo i naš prepoznatljivi sistem rada, kao i stil, i ne vidim razlog zašto bi Srbija trebalo da ima stranca - ocenjuje direktor Evrolige.

Kao jedan od najvećih problema naše košarke navodi „gašenje“ košarkaških centara u unutrašnjosti Srbije, i konstatuje da čim se poijavi neki talentovani igrač, odmah ga kupuju veliki klubovi, i ne postoji način da se on zadrži u maloj sredini.

- Neophodno je napraviti neku mrežu, neku bazu, jer bez toga jednostavno neće više biti prouizvodnje igrača kao što je bila nekada - zaključio je Bodiroga.

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.