DA JE ON BIO PREDSEDNIK SRBIJE NE BI BILO RATA! Legendarni Hrvat IZNENADIO izjavom!
Toni Kukoč i VLade Divac, Foto: Printscreen/Youtube

Raspad SFRJ

DA JE ON BIO PREDSEDNIK SRBIJE NE BI BILO RATA! Legendarni Hrvat IZNENADIO izjavom!

Bez ikakve dileme Toni Kukoč je ne samo najboljih hrvatski košarkaš, nego jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena.

Objavljeno: 19:57h

Upravo je on bio u sastavu čuvene reprezentacije SFRJ koja je 1990. godine u Argentini osvojila zlato, a pored njega tu su bili Žarko Paspalj, Zoran Savić, Dražen Petrović, Velimir Perasović, Zoran Čutura, Jurij Zdovc, Željko Obradović, Zoran Jovanović, Radisav Ćurčić, Vlade Divac i Arijan Komazec, dok je selektor bio Dušan Ivković.

Nažalost to prvenstvo je ostalo upamćeno po tome što je nakon finalne utakmice jedan navijač utrčao na teren sa zastavom Hrvatske, da istu Vlade Divac sklonio.

1 / 6 Foto: Epa/ CRAIG LASSIG

- Rat je počeo godinu i nešto posle toga. Mi smo na to prvenstvo otišli a imali smo možda 21 godinu. Bili smo deca koja nisu razmišljala šta bi se moglo desiti, nama je život bio košarka. Pet meseci smo bili na pripremama u Argentini, zadnjih mesec dana smo bili u SAD. I već smo tamo upozoreni da može biti struja i sa hrvatske i sa srpske strane i da nastojimo da ne reagujemo ni na jedne ni na druge.

To je tada bila Divčeva reakcija. Ali ja verujem u suštini da je on jedna dobra osoba. Kada sam bio na tom njegovom oproštaju, ja sam tamo pozvan ko Hrvat i otišao sam ko Hrvat. Nisam video problem. Ovde se o tome govorilo kao da on hoće da bude predsednik Srbije.

Toni Kukoš
Toni Kukošfoto: Profimedia

Što naravno nema veze sa tim. Ali mogu reći da je Divac možda bio predsednik Srbije, da do rata ne bi ni došlo. Našao bi se neki način da Hrvatska bude Hrvatska, a Srbija da bude Srbija, ali bez rata – rekao je tada Toni Kukoč.

Espreso/Objektiv


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.