Utakmica vredna finalne serije: NEIZVESNO I UZBUDLJIVO! Stef Kari na visini zadatka - ODUŠEVIO (VIDEO)
Stef Kari, Foto: Profimedia

nba liga - finale

Utakmica vredna finalne serije: NEIZVESNO I UZBUDLJIVO! Stef Kari na visini zadatka - ODUŠEVIO (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Boston Seltikse rezultatom 107:97 i izjednačili na 2-2 u seriji velikog NBA finala.

Objavljeno:

Bila je ovo ubedljivo najneizvesnija utakmica serije, a iako je na kraju razlika bila dvocifrena, Voriorsi do pobede nisu došli ni približno lako kao što rezultat pokazuje.

Golden Stejt je vodio Stef Kari, koji je odigrao utakmicu u svom prepoznatljivom raspoloženju, ubacio 43 poena uz fantastičan šut iz igre (14/26, 7/14 trojke) i tako odveo svoju ekipu do pobede. A moglo je da bude i drugačije.

Bila je ovo utakmica sa dosta smena u vođstvu, ali su uglavnom Seltiksi bili ti koji su vodili, i to do pred sam kraj. Poveo je Boston sa 94:90 posle trojke Markusa Smarta, ali je onda Golden Stejt na krilima Stefa Karija i Kleja Tompsona, uz malu pomoć Endrua Viginsa, napravio seriju od 10:0 i poveo sa 100:94.

Al Horford je uzvratio trojkom, spustio na 100:97, ali loše građenje defanzivnog skoka, potom i bezidejnost u napadu, koštalo je Seltikse pobede, ili makar neizvesnije završnice.

Kari je bio miran kada je trebalo, povukao je svoju ekipu i doneo joj pobedu. On je najveću pomoć imao od Kleja Tompsona koji je ubacio 18 poena, dok je Vigins postigao poen manje, ali uz čak 16 skokova.

Na drugoj strani Džejson Tejtum je ubacio 23 poena, Džejlen Braun dva poena manje, Markus Smart je dodao 18 poena, a Derik Vajt 16.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.