Radonjić računa na Delije protiv Žalgirisa: Idemo svim što imamo!
Foto: Saša Pavlić Koky

Bez Mitrovića

Radonjić računa na Delije protiv Žalgirisa: Idemo svim što imamo!

Trener crveno-belih svestan je teške situacije sa povredama igrača, ali kako kaže nije prvi put da se nalazi u takvom momentu
Objavljeno: 15:34h

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovim košarkašima biti veoma teško protiv Žalgirisa i da svako od njih mora da da sve od sebe da bi se zabeležila pobeda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Biće veoma teško, toga sam apsolutno svestan. Očekujem da u fantastičnom ambijentu izdignemo iz ovog, za nas veoma opterećujućeg momenta i da probamo da dođemo do još jedne pobede. Idemo sa svim onim što imamo, biće nas mnogo u sali - rekao je Radonjić.

foto: Saša Pavlić Koky

DŽABA NOVAC, DŽABA MOĆ: Delije, zbog vas je Zvezda najbolja u Evroligi! (VIDEO)

Crveno-beli će u petak dočekati litvanski tim u 10. kolu Evrolige, u kom će pokušati da zabeleže petu pobedu.

- Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a teško je proceniti za šta će to da bude dovoljno. Utakmica je nešto živo i momenti odlučuju kako će to da se razvija. Svaki igrač treba da da sve što ima od sebe - kazao je Radonjić.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

On je naveo da na ekipu ne utiče previše što javnost smatra da utakmica protiv Žalgirisa "mora da se dobije" i da su opterećenja koje ekipa ima mnogo veća od toga.

- Bilo bi veoma teško i da smo kompletni. Ali, šta je, tu je. Nije to toliko naivno kao što izgleda. Nije prvi put da je ambijent takav. Kad dobijemo onda je realan, a drugačije se gleda kada izgubimo. To ne utiče na nas - rekao je Radonjić.

foto: Kk Crvena Zvezda

Prema njegovim rečima, "minimalne su šanse" da kapiten Luka Mitrović igra protiv Žalgirisa.

- On je u fazi oporavka i to ide u dobrom smeru, ali su šanse minimalne da igra. To je nedostatak koji nimalo nije naivan. Uverio sam se koliko je to ozbiljna pozicija. U taktičkom smislu to može da nas optereti - rekao je Radonjić.

foto: Beta/Predrag Milosavljević

Radonjić je rekao da su Žalgiris i Zvezda uoči Evrolige prikazani kao klubvi "koji tu nemaju šta da traže" i da zbog toga obe ekipe imaju šanse da ostvare mnogo bolje rezultate. Trener Zvezde je veoma pohvalno govorio o litvanskom klubu.

- Žalgiris je klub bogate tradicije, iz zemlje u kojoj je košarka sport broj jedan, ali znači i nešto više od toga. Klub je bio prvak Evrope, ima mnogo trofeja - naveo je on.

foto: Dado Đilas

Po njegovoj oceni, Žalgiris se pokazao u dobrom svetlu u dosadašnjem delu sezone. Kako je rekao, njihov način igre ne odgovara srpskom klubu.

- Pokazali su da protiv svih ekipa mogu da igraju veoma kvalitetno. Ne ide nam na ruku to što su u najboljoj formi od početka takmičenja. Čeka nas teška utakmica ne samo zbog naših problema, već i zbog njihovog ozbiljnog kvaliteta - kazao je Radonjić.

Utakmica će se igrati u petak od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.