VEĆ JE PROŠLO 11 GODINA: Na današnji dan se dogodio čuveni incident u Đenovi!
Foto: Printscreen/youtube/CicaGlisa7

da se ne ponovi

VEĆ JE PROŠLO 11 GODINA: Na današnji dan se dogodio čuveni incident u Đenovi!

Epilog svega su 50 lica koji su uhapšeni od strane italijanske policije, a tada je javnost prvi put čula za Ivana Bogdanova, navijača Crvene zvezde koga su okaraktelisali kao vođu ovih nereda

Objavljeno:

Na današnji dan pre 11 godina desio se čuveni incident u Đenovi na utakmici između Italije i Srbije kada su srpski navijači prekinuli meč, koji je posle registrovan rezultatom 3:0 u korist domaćina.

I ne samo to nego je ovaj dan poznat po tome što su huligani hteli da linčuju golmana Vladimira Stojkovića kojeg je spasio kapiten Dejan Stanković.

Utakmica koja se igrala na stadionu Luiđi Feraris je prekinuta u sedmom minutu, a treba napomenuti da je pre toga kasnila (35 minuta). Prekid je usledio zato što su srpski navijači već posle prvog napada Italijana bacali baklje na teren i primorali sudiju meča da obustavi dalju igru.

Srbija
foto: Starsport©

Nastavak se nije desilo uprkos molbama srpskih fudbalera koji su uveravali sudiju Krega Tompsona da meč može da se nastavi. On na to nije pristao i posle razgovora sa ljudima iz UEFE utakmica je zvanično prekinuta.

Epilog svega su 50 lica koji su uhapšeni od strane italijanske policije, a tada je javnost prvi put čula za Ivana Bogdanova, navijača Crvene zvezde koga su okaraktelisali kao vođu ovih nereda.

Azuri su za zelenim stolom slavili i tako otišli na prvenstvo Evrope koje se 2012. godine održavalo u Poljskoj i Ukrajini.

Srbija
foto: Starsport©

Srbija je u toj grupi bila treća, dok su baraž otišli Estonci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.