NAJGORE OD PARTIZANA: Kad ih neko spomene, Grobarima se diže kosa na glavi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: partizan.rs

užasne generacije

NAJGORE OD PARTIZANA: Kad ih neko spomene, Grobarima se diže kosa na glavi! (FOTO) (VIDEO)

Klub iz Humske je u više navrata imao vrlo neslavne periode u svojoj istoriji (izdvojićemo od 1966-1976, kao i 1949-1961), ali neke generacije biće posebno opamćene po lošem
Objavljeno:

Kada se govori o Partizanu i Crvenoj zvezdi, govorimo o klubovima koji imaju dugačku istoriju, a ona je imala i svoje blistave i svoje tamne trenutke.

Prethodnih dana pisali smo o najboljim i najgorim generacijama crveno-belih, a danas je vreme da pređemo na drugu stranu Topčiderskog brda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Klub iz Humske je u više navrata imao vrlo neslavNe periode u svojoj istoriji (izdvojićemo od 1966-1976, kao i 1949-1961), ali neke generacije biće posebno opamćene po lošem.

A razlozi su brojni.

Pa da krenemo redom, hronološki naravno!

GENERACIJA 1968/1969

Fudbaleri Partizana tada su prvenstvo Jugoslavije završili na trećem mestu, ali će biti upamćeni kao generacija koja je doživela najubedljiviji poraz od najvećeg rivala, Crvene zvezde.

Crveno-beli su 17. novembra 1968. godine savladali crno-bele rezultatom 6:1. Ubedljiv trijumf Zvezde najavio je Ostojić, sa dva pogotka, u 16. i 22. minutu, da bi nadu crno-belima vratio Ilija Katić u 25. minutu meča, smanjivši na 2-1, ali onda je usledila katastrofa. Prvo je u 49. minutu Pavlović povisio na 3-1, da bi samo četiri minuta kasnije Antonijević postigao četvrti gol za crveno-bele i rešio pitanje pobednika. Do kraja, het-trik Ostojića u 60. minutu, a tačku je stavio Dragan Džajić u 88. za konačnih 6:1.

Evo i sastava Partizana iz te sezone: Ćurković, Radaković, Bajić, S. Petrović, Paunović, Đorđević, Katić, Kovačević, Vukotić, Hošić, Đorđić, Bjeković, Rašović, Budišić, Marić, Lj. Mihajlović, Damjanović, Vidović, V. Marković, Čičić, Pejović, Smilevski, Olarević, Prekazi, Hasanagić, Tošić, Jeremić, M.Petrović, Ličanin, Milaković, Rajačić, Drljača, Živaljević, Vraneš, Miljković i Lečić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.