U aprilu naredne godine saznajemo ime novog predsednika FSS-a!

ko će biti naslednik toleta?

U aprilu naredne godine saznajemo ime novog predsednika FSS-a!

Na sednici Odbora za hitna pitanja doneta je odluka o raspisivanju izbora na svim nivoima
Objavljeno: 17:40h

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Odbora za hitna pitanja kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije. Na sednici su analizirana važna pitanja iz domena sprovođenja izbornog postupka u FS Srbije. Ovom prilikom su utvrđeni termini u kojima će biti sprovedena izborna procedura. U stručnim organizacijama fudbalskih sudija i trenera izbori će biti obavljeni između 1. i 19. novembra 2015. (opštinski i gradski fudbalski savezi), 20. novembra do 15. decembra 2015. (okružni i područni fudbalski savezi), 15. januara do 19. februara 2016. (teritorijalni fudbalski savezi), dok će sednice konstitutivnih-izbornih sednica skupština obeju organizacija na teritoriji FS Srbije biti održane do 15. marta 2016. godine.

Izbori u opštinskim i gradskim fudbalskim savezima biće održani između 20. novembra i 15. decembra 2015, izbori u okružnim i područnim fudbalskim savezima između 15. januara i 19. februara 2016, izbori u teritorijalnim fudbalskim savezima između 20. februara i 15. marta 2016, dok će konstitutivna-izborna Sednica Skupštine FS Srbije biti održana tokom aprila 2016. godine. Izbori za predstavnike-delegate u konferencijama klubova svih stepena takmičenja, Udruženju fudbalskih klubova Prve lige i Zajednici fudbalskih klubova Super lige održaće se u periodu od 22. novembra do 19. decembra 2015. godine. O sprovođenju izborne procedure i primeni svih donesenih odluka staraće se Odbor za sprovođenje izbora, a kojeg čine:
Beta, Branislav Božović
Slobodan Pajović, predsednik Odobora i aktuelni predsednik Arbitražnog suda FSS (FS Regiona zapadne Srbije) Dragan Denčić (FS Regiona istočne Srbije) Branislav Nedimović (FS Vojvodine) Bojan Stević (FS Beograda) Nebojša Simić (FS Kosova i Metohije) Milan Živadinović (stručna organizacija fudbalskih trenera) Dejan Delević (strukovna organizacija fudbalskih sudija) Zoran Šćepanović (Zajednica fudbalskih klubova Super lige) Darko Ramovš (Udruženje klubova Prve lige Srbije) Članovi Odbora za hitna pitanja utvrdili su na današnjoj sednici kriterijume za obavljanje najviših funkcija u teritorijalnim savezima, kao i u FS Srbije. Oni će kao takvi biti obavezujući za sve kandidate koji žele da obavljaju najviše funkcije u našem fudbalu. Na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja donesena je odluka o listi međunarodnih sudija za 2016. godinu, koju će FS Srbije dostaviti nadležnim organima FIFA. Članovi Odbora za hitna pitanja prihvatili su predlog FS Beograda i doneli su odluku da se na nivou ovog saveza oformi takmičenje u Drugoj futsal ligi, a koje će se odvijati tokom prve polovine 2016. godine.
Fonet
Ovom prilikom donesena je odluka o pomoći u iznosu od 100.000 dinara za organizaciju Šesnaestog tradicionalnog turnira "Aleksandar Aca Radović" u Opovu. Naime, 30. oktobra ove godine navršiće se 16 godina od tragične smrti Aleksandra Ace Radovića na 113. derbiju između Partizana i Crvene zvezde, a njegova porodica u znak sećanja organizuje turnir koji okuplja veći broj ekipa iz Beograda, Pančeva, Opova i okoline. Takođe, na ovoj sednici, članovi Odbora za hitna pitanja su odlučili da od danas Savo Milošević bude direktor samo "A" reprezentacije Srbije, dok će sve poslove u vezi mlađih selekcija obavljati Mitar Mrkela. (Espreso.co.rs/Izvor: fss.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.