PITANJE SVIH PITANJA: Šta će biti s novcem od Salinog transfera? Jedini siguran gubitnik je Kardif!
Emilijano Sala, Foto: EPA/Edward Boone

MISTERIJA

PITANJE SVIH PITANJA: Šta će biti s novcem od Salinog transfera? Jedini siguran gubitnik je Kardif!

Ta cifra iznosi, sa svim uključenim procentima za agente, iznosi oko 34 miliona evra, a samo obeštećenje je bilo 17 miliona evra

Objavljeno: 12:57h

Pad aviona kojim se Emilijano Sala prevozio iz Francuske u Vels kako bi obukao dres Kardifa otvorio je pitanje šta će biti s novcem koji je velški klub izdvojio na ime obeštećenja.

Ta cifra iznosi, sa svim uključenim procentima za agente, oko 34 miliona evra, a samo obeštećenje je bilo 17 miliona evra.

Već smo pisali da je Kardif rešio da stopira sve uplate dok ne bude razjašnjeno kako je organizovano da njihovo najskuplje pojačanje u istoriji kluba putuje rizičnim letom preko engleskog kanala u malom avionu, sa neiskusnim pilotom.

Ranije je bilo spekulacija da je i Bordo za koji je Sala nastupao pre Nanta tražio uplatu od 8,5 miliona evra, jer im pripada 50% transfera, ali je to taj klub demantovao u zvaničnom saopštenju.

Prema dogovoru Nanta i Kardifa, obeštećenje za Salu Velšani bi isplatili u tri jednake rate. Prve dve rate su već bile isplaćene kad se avion Pajper Malibu kojim je Sala putovao srušio u Lamanš.

Samo dva dana pre nestanka aviona velški tim je stavio Salu na osiguravajuću listu koja uključuje i padove letelica. Od osiguranja bi Velšani mogli da naplate 16 miliona evra. Od toga bi bili u gubitku oko 14, a veći deo bi se odnosio na raspodelu novca među agentima.

Međutim, osiguranje ne bi pokrilo pun iznos Salinog trogodišnjeg ugovora.

Ostaje da se vidi kako će se tok potrage za nestalim fudbalerom dalje odvijati, a po svemu sudeći od svih na gubitku Velšani će, osim što su ostali bez sjajnog napadača koji bi im pomogao u borbi za opstanak u Premijer ligi, ostati i bez velikog dela novca pošto će morati da isplati i platu koju bi Emilijano Sala primao u njihovom dresu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.