UEFA SKRATILA SPISAK POTENCIJALNIH PROTIVNIKA PARTIZANA: Crno-beli teško da će imati sreće na žrebu za 3. kolo kvalifikacija!
Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Neće im biti lako

UEFA SKRATILA SPISAK POTENCIJALNIH PROTIVNIKA PARTIZANA: Crno-beli teško da će imati sreće na žrebu za 3. kolo kvalifikacija!

Sve sami ozbiljni timovi su potencijalni rivali vicešampiona Srbije u narednoj rundi, ako uspeško preskoče prepreku zvanu Trakai

Objavljeno:

U Nionu se danas održava žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Srpski klubovi koji učestvuju u borbi za plasman u grupnu fazu drugog po jačini takmičenja saznali su i imena potencijalnih rivala, pošto je prema pravilima UEFA nekoliko sati pre žreba podelila timove u grupe i skratila listu imena potencijalnih rivala srpskim klubovima na po pet.

Partizan će ukoliko uspešno prođe litvanski Trakai u 2. kolu kvalifikacija, igrati protiv jednog od sledećih timova, a sigurno tim koji žele najviše da izbegnu na žrebu je ukrajinska Zarja iz Luganska.

Fudbaleri Partizana će pre toga morati da eliminišu Trakai u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope
Fudbaleri Partizana će pre toga morati da eliminišu Trakai u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope foto: Starsport©

Takođe, potencijalni rivali crno-belih su i pobednici dvomeča iz drugog kola: Hapoel Haifa (Izrael) – Hafnarfjordur (Island), Vitorul (Rumunija) - Vitese (Holandija), Šahtjor Soligorsk (Belorusija) - Leh Poznanj (Poljska) i Norsjeland (Danska) - AIK (Švedska).

Jasno je da u ovom skraćivanju spiska su crno-beli mogli da prođu daleko bolje, jer im zaista preti veliki broj vrhunskih timova.

Preostala dva srpska predstavnika na žrebu za Ligu Evrope Radnički iz Niša i subotički Spartak takođe će biti povlašćeni na žrebu za treće kolo kvalifikacija. Naravno, za to su zaslužni njihovi protivnici Makabi iz Tel Aviva i Sparta iz Praga, koji su status nosioca zaradili više nego ozbiljnim koeficijentom ostvarenim u prethodnih pet sezona.

A ovo su njihovi potencijalni rivali:

Radnički Niš može da igra protiv Bašakšehir ili pobednika mečeva: Tobol (Kazahstan) - Pjunik (Jermenija), Dunajska Streda (Slovačka) - Dinamo Minsk (Belorusija), St. Galen (Švajcarska) - Sarpsborg (Norveška), Dandalk (Rep. Irska) - AEK Larnaka (Kipar).

Spartak iz Subotice bi za protivnika mogao da dobije: Brondbi, Univerzitateu iz Krajove ili pobednike mečeva Jagjelonija (Poljska) - Rio Ave (Portugalija), LASK (Austrija) - Lilestrem (Norveška), Dinamo Brest (Belorusija) - Atromitos (Grčka), Honved (Mađarska) - Progres (Luksemburg).

Žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope je u 14 časova u Nionu. Prvi mečevi ove runde na programu su 9. a revanšui 16. avgusta. Pobednici će osigurati plasman u završno kvalifikaciono kolo, presudno za plasman u grupnu fazu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.