Zvezda protiv bratskog kluba u kvalifikacijama! Letoncima ne prija noćni zivot Beograda, jedni su već popili sedam komada! (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

SREĆNO, CRVENo-BELI

Zvezda protiv bratskog kluba u kvalifikacijama! Letoncima ne prija noćni zivot Beograda, jedni su već popili sedam komada! (VIDEO)

A, svi znamo da ko popije sedam, ujutru ga glava boli :)

Objavljeno:

Crvena zvezda je dobila protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U pitanju letonski prvak Spartaks iz Jurmale koji i nije baš tolika nepoznanica ovdašnjoj javnosti.

Prva utakmica biće odigrana 10. ili 11. jula u Letoniji, a revanš će se igrati nedelju dana kasnije u Beogradu. Spartak Jurmala je fudbalski klub iz Letonije, koji je osnovan 2007. godine. Reč je o mladom fudbalskom klubu koji se prošle sezone okitio drugom nacionalnom titulom u svojoj kratkoj istoriji.

Svoje utakmice igraju na Sloka stadionu, kapaciteta 2,500 sedećih mesta. Spartaks nije dobro krenuo u novu sezonu. Trenutno su trećeplasirani sa 6 bodova zaostatka za vodećom ekipom. Trener ekipe je Rus, Aleksandar Grišin, kojem je ovo prvi samostalni posao kao šefa stručnog štaba. Letonski prvak je skromnog kvaliteta.

Uglavnom je sačinjena od domaćih igrača, a među njima, svoje mesto su našla i trojica Srba. Reč je o Aleksandru Kosoriću, Nikoli Kovačeviću i Marku Simiću.

Kosorić je i kapiten tima. Igra na mestu centralnog defanzivca, a ima i šampionsku titulu Srbije sa ekipom Partizana. Kovačević je centralni vezista koji je u Letoniju došao iz Niša, dok je Simić levokrilni napadač i uglavnom je nastupao u Prvoj ligi Srbije.

Interesantno je da je Spartaks ime dobio po Spartaku iz Moskve, klubu sa kojim ima izuzetnu saradnju. Vlasnik Spartaksa takođe ima izuzetnu saradnju sa moskovskim klubom, i ove sezone su neke igrače i pozajmili upravo iz Spartaka.

Zbog svega toga i Crvenu zvezdu doživljavaju kao bratski klub, imajući u vidu prijateljstvo koje vlada između klubova iz Moskve i Beograda.

Letonci su u sezoni 2015/2016 već gostovali u Srbiji i to u Novom Sadu na meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Vojvodine, koja ih je u dva meča izbacila iz daljeg takmičenja. U Jurmali je bilo 1:1, dok je na Karađorđu viđena ubedljiva pobeda "lala" od 3:0.

2011. je još jedan letonski tim bio protivnik Crvenoj zvezdi. Ventpils je u trećem kolu kvalifikacija za LE pretrpeo pravu katastrofu.

Posle 2:1 za tim Roberta Prosinečkog u Rigi, čak 7:0 je bilo u Beogradu, i tako je ostvarena najubedljivija pobeda u zadnjih nekoliko decenija na evropskoj sceni. Očekuje se lak posao crveno-belih, a već u drugom kolu ih čeka mnogo veće iskušenje nego maleni tim iz Jurmale.

BONUS VIDEO: Milinković-Savić na meti novinara, Jović ga strpljivo čekao

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.