Iz Ušća pratimo Orlove: Specijalni gost emisije Doživi prvenstvo - Dragan Mladenović: Bitno je prvi meč da ne izgubimo! (LIVESTREAM)
Foto: Printscreen/Youtube/Kurir

Doživi prvenstvo

Iz Ušća pratimo Orlove: Specijalni gost emisije Doživi prvenstvo - Dragan Mladenović: Bitno je prvi meč da ne izgubimo! (LIVESTREAM)

Današnja emisija počinje u 13 i 30 a u njoj ćete moći da saznate u kom će sastavu Orlovi istrčati na teren

Objavljeno:

Bivši reprezentativac i fudbaler Crvene zvezde Dragan Mladenović, rekao je gostujući u emisiji Doživi prvenstvo na Kurir TV, da u meču Srbija - Kostarika očekuje ofanzivnu igru našeg tima.

- Igrači se spremaju i razmišljaju o pobedi. Za utakmicu bitni detalji kao što su prekidi se vežbaju mnogo ranije i pokazuju i pred sam meč. Mislim da su svi psihički i fizički spremni za meč i da nema nikakvih nepotrebnih tenzija - rekao je Mladenović

On je potom govorio o mogućim taktičkim varijantama oba tima:

- Da sam ja selektor igrao bih ofanzivno 4-3-3 ili 4-5-1, ali ja nisam na klupi i ne znam šta se vrti po glavi Krstajiću. Ovakav sastav jeste iznenađenje, ali se zna šta je cilj. Staviti zajedno Ljajiića i Sergeja jeste iznenađenje. Mislim da ćemo igrati u formaciji 4-2-3-1. Može problem da bude brzina naših igrača, jer Kostarika igra 3-5-2 i ima brze napadače.

- Naši igrači igraju u ozbiljnim klubovima, i to uz atmosferu može da da dobar rezultat. Kostarika igra 3-5-2 i dugo je zajedno. Kvalitet koji oni imaju nama je manje poznat, ali to ne umanjuje činjenicu da su stigli na Mundijal.

Vidite li kakve mogu biti promene tokom igre?

- Ukoliko slučajno krene kako ne treba promene mogu da nam donesi brzi igrači poput Radonjića ili Živkovića. Opet kažem, da sam selektor ja bih možda Rodića stavio u prvih 11, a Kolarova gurnuo u sredinu odbrane.

Da li je problem spajanje Milivojevića i Matića?

- Nema tu problema, ali to je opreznija varijanta, jer su obojica defanzivno orijentisani fudbaleri.

A mladost Milenkovića?

- Ako neko igra u Italiji i Fiorentini on sigurno poseduje kvalitet. Godine nisu problem i mislim da mu treba dati šansu i podršku za budućnost.

Koliko ovaj meč može odrediti dalji tok šampionata za Srbiju?

- Prva utakmica određuje tok prvenstva. Bitno je ne izgubiti, jer to povećava pritisak na tim - rekao je Mladenović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.