GROBARI, VEŽITE SE! Iliev otkrio šta će raditi u letnjem prelaznom roku! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

SPORTSKI DIREKTOR OBJASNIO

GROBARI, VEŽITE SE! Iliev otkrio šta će raditi u letnjem prelaznom roku! (VIDEO)

- Mi sprovodimo u delo našu viziju i ideju, to je deo nas - rekao je

Objavljeno:

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev osvrnuo se na prvih mesec dana drugog dela sezone u razgovoru za TV Partizan, ali je pogledao i ka narednom prelaznom roku, otkrivši i šta će biti prioritet u tom periodu. - Turbulentan perod je iza nas, počeli smo jednom vrhunskom utakmicom protiv Viktorije i imali smo velika očekivanja posle toga, ali desila nam se ta druga utakmica u Plzenju, kada smo ispali iz Lige Evrope. Pod utiscima tog dvomeča, neuspešno smo krenuli u šampionatu, ali uspeli smo da se saberemo, vratimo u pravi kolosek i vežemo nekoliko pobeda, a što me najviše raduje, uz dobru igru. Ostali smo u oba takmičenja, naš rival u samo jednom. Ništa nije gotovo, malo nam je olakšan put ka trofeju, ali nećemo odustati od drugog trofeja koji branimo - jasan je Ivica.

Ivica Iliev
Ivica Iliev foto: Filip Plavčić

Kako je Iliev najavio u božićnom intervjuu za Espreso, cilj ove polusezone je prvenstveno bio da se neki mladi igrači ubace u rotaciju i spreme za narednu sezonu. U tome su definitivno uspeli (Cucin, Marković, Đerlek).

- Mi sprovodimo u delo našu viziju i ideju, to je deo nas, da kada postoje selekcije za prvi tim, mi tu decu uvodimo. Imamo posle duže vremena generacije '99 i '00, ne pamtim kada je bila mlađa ekipa Partizana na terenu, najstariji protiv Radnika je bio Suma sa 26 godina - rekao je, pa najavio strategiju letnjeg prelaznog roka:

- U suštini, ne treba da brinemo za budućnost. Mislim da ćemo imati dominantnu ekipu, i nećemo morati da jurimo veliki broj igrača iz inostranstva kao prethodnih godina kada smo imali neki prazan prostor. Ali, to nije alibi. Mi sa tom ekipom želimo rezultate i konkurentan tim za oba trofeja sa tim mladim igračima. Pred ovu utakmicu imali smo mnogo povređenih igrača i to se nije osetilo na terenu. Kada igramo i bez najstandardnijih, i oni koji ih zamene, ništa se tu ne menja previše i ne oseća. To me čini zadovoljnim i srećnim. Momci koji su ušli u prvi tim - to je ta naša škola gde se igrači spremaju za te zahteve. Svi koji dođu sa strane, veliki je to šok za njih, a naša deca sa tim žive od malih nogu - kaže Iliev.

A, što se Đukića tiče?

- Situacija koja se desila govori o karakteru našeg trenera i ljudi koji vode Partizan. Mi moramo da imamo najčvršći mogući stav u vođenju kluba. Ne smemo da podlegnemo pritisku medija i jednog dela javnosti. Moramo da budemo dosledni. Imamo sreću što Đukić ima jak karakter. On ima čvrst ugovor sa Partizanom, ne samo na papiru, imamo fantastičnu saradnju, bolja ne može da se zamisli. Treba samo imati strpljenja, da pustimo da uradi svoje. Ne može ekipa preko noći početi da igra. Imamo slučaj Gvardiole koji je u prošloj sezoni bio pod udarom kritika, podsmeha, a već u sledećoj godini ceo svet mu se klanja kao najvećem. Bitno je da mi rastemo, hvala Bogu, sve se brzo vratilo u normalu - dodao je sportski direktor crno-belih.

BONUS VIDEO: Trening fudbalske reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs/TV Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.