Krstajić podneo ostavku, pa je tek onda i zvanično izabran za selektora Srbije!
Mladen Krstajić je od danas i zvanično selektor Srbije, Foto: Dado Đilas

Sada je i zvanično

Krstajić podneo ostavku, pa je tek onda i zvanično izabran za selektora Srbije!

Izvršni odbor je prihvatio predlog Stručnog saveta da bivši as bude novi selektor

Objavljeno:

Sada je i zvanično Mladen Krstajić postao selektor reprezentacije Srbije i predvodiće naše fudbalere sa klupe na predstojećem Mundijalu u Rusiji.

Na sednici Izvršnog odbora FSS u Staroj Pazovi, prihvaćen je predlog Stručnog saveta da se dosadašnjem vršiocu dužnosti selektora, izbriše taj prefiks i tako ozvaniči odluka koja je doneta u poslednjim danima decembra.

Prethodno je Mladen Krstajić morao da podnese ostavku na mesto u Izvršnom odboru, kako ne bi bili prekršeni pravilnik i statut FSS i to je usvojeno, a odmah potom prihvaćen predlog da se izabere za selektora.

Mladen Krstajić je pre izbora morao da podnese ostavku na mesto člana IO FSS
Mladen Krstajić je pre izbora morao da podnese ostavku na mesto člana IO FSSfoto: Dado Đilas

Podsetimo, Mladen Krstajić je rođen 4. marta 1974. godine u Zenici, gde je i počeo da se bavi fudbalu u redovima podmlatka Čelika. Profesionalna karijera ga je vodila od Sente, Kikinde, preok Partizana za koji je igrao od 1996. do 2000. godine, sve do Verderera, Šalkea i, ponovo, beogradskih crno-belih, u kojima je "okačio kopačke o klin" 2011.

Odmah posle igračke karijere preuzeo je funkciju sportskog direktora kluba iz Humske, na kojoj se zadržao šest meseci. U maju 20165. je postao novi predsednik Radnika iz Bijeljine, a od 2016. je bio u stručnom štabu Slavoljuba Muslina, koji je vodio "orlove" kroz mundijalske kvalifikacije.

Nova iskušenja sa "orlovima", Krstajić će imati u martu u pripremnim utakmicama protiv Maroka u Torinu 23. marta, a četiri dana kasnije igraće protiv Nigerije u Londonu.

Mladen Krstajić će predvoditi reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu
Mladen Krstajić će predvoditi reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvufoto: Dado Đilas

Srbija je na Svetskom prvenstvu u grupi sa Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom.

Ujedno, na sednici Izvršnog odbora izabran je i selektor kadeta, i to će biti Ivan Jević, koji je nasledio Milana Obradovića koji je priključen stručnom štabu Krstajića. Kadetsku selekciju očekuje drugi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, domaćin turnira biće Češka od 21. do 27. marta, a rivali našim nadama biće pored Češke, još selekcije Španije i Ukrajine.

BONUS VIDEO: SRBIN UŽIVA VELIKO POŠTOVANJE: Najskuplji igrač u istoriji Mančester junajteda podelio sa fanovima jako važnu informaciju za Nemanju Matića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.