PARTIZAN TRAŽI REVOLUCIJU PRED DERBI! Penal na Brdu izazvao lavinu, crno-beli sasuli paljbu po večitom rivalu! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

NASTAVLJA SE RAT...

PARTIZAN TRAŽI REVOLUCIJU PRED DERBI! Penal na Brdu izazvao lavinu, crno-beli sasuli paljbu po večitom rivalu! (VIDEO)

- Fudbalski klub Partizan je, od početka nove sezone u Super ligi, nastojao da, imajući u vidu interes srpskog fudbala, preporuke Fudbalskog saveza Srbije i potrebu za sportskim rivalstvom a ne nezdravom, licemernom, neukom i perfidnom borbom, sve svoje aktivnosti usmeri jedino prema terenu i fudbalskoj igri - ovim rečima započeto je novo, ko zna koje po redu, saopštenje jednog od srpskih fudbalskih velikana

Objavljeno:

Penal na Banovom brdu, koji je dosuđen za Crvenu zvezdu protiv Čukaričkog izazvao je nove tektonske poremećaje u srpskom fudbalu.

A, povodom tog događaja, pored predsednika Čuke, oglasio se i FK Partizan.

- Fudbalski klub Partizan je, od početka nove sezone u Super ligi, nastojao da, imajući u vidu interes srpskog fudbala, preporuke Fudbalskog saveza Srbije i potrebu za sportskim rivalstvom a ne nezdravom, licemernom, neukom i perfidnom borbom, sve svoje aktivnosti usmeri jedino prema terenu i fudbalskoj igri.

Međutim, kako je to Andrić svojevremeno primetio, kao da je imao u vidu ponašanje današnje (a u njegovo vreme znatno drugačije, njegove) Crvene zvezde, “ljudi preziru sve one koje ne uspeju, a mrze one koji se uspnu iznad njih. Navikni se na prezir ako želiš mir ili na mržnju ako pristaneš na borbu.”

foto: Beta/Branislav Božić/Dragan Kadić

Aktuelna Crvena zvezda gotovo dva meseca ne prestaje sa okupacijom i uzurpacijom medijskih naslova koji, gotovo svi, ukazuju na nekakvu tajnu i skoro pa okultnu spregu između FK Partizan i FSS, njenog predsednika i sudijske organizacije.

FK Partizan ne može da dozvoli da hiljadu puta ponovljena laž preraste u istinu niti da se drži one narodne da pametniji popušta, budući da je tada jasno da bi oni, manje mudri, preovladali.

SVANUO JE CRNI DAN ZA CRNO-BELE! Košmar navijača Partizana postaje java, ovo niko nije očekivao! (FOTO) (VIDEO)

Kao skicu za portret rezultata Zvezdine svojevrsne plačuće agresije, koja je, u stvari, brižljivo i tendenziozno pripremana, u službi do sada neviđenog pritiska na sve aktere domaćeg prvenstva, a ne želeći da bilo ko misli da imamo pamćenje zlatne ribice, ukazujemo na nekoliko detalja u kojima postoji, najblaže rečeno, nesrazmera u donošenju sudijskih odluka:

– 9. kolo SL: dosuđen penal Crvenoj zvezdi u 22. minutu za pobedonosni gol protiv Spartaka.

– 13. kolo SL: dosuđen penal za Crvenu zvezdu u 8. minutu protiv Mačve pri rezultatu 0:0.

– 14. kolo SL: Crveni karton u 86. minutu za igrača Mladosti pri rezultatu 2:1 za Crvenu zvezdu i odsustvo dosuđivanja direktnog crvenog kartona igraču Crvene zvezde Le Taleku zbog davljenja i udaranja protivničkog igrača.

– 16. kolo SL: Penal za Crvenu zvezdu u 45. minutu protiv Radničkog.

– 17. kolo SL: Penal za Crvenu zvezdu i crveni karton za igrača Rada, oba u 19. minutu.

– 18. kolo SL: Penal za Crvenu zvezdu u 56. minutu i odsustvo dosuđivanja klasičnog penala za Čukarički u 57. minutu.

– Kup Srbije (osmina finala): Crveni karton za igrača Borca u 12. minutu, penal za Crvenu zvezdu u 84. minutu i postignut gol za Crvenu zvezdu iz očiglednog ofsajda u 3. minutu.

Šest penala je dosuđeno Crvenoj zvezdi i tri crvena kartona njenim protivnicima u samo poslednja dva meseca otkako traje medijsko-zvezdano-licemerno spinovanje i ukazivanje na lažnog krivca ne bi li se iskusni delinkvent našao na, po njemu, sigurnom odstojanju.

FK Partizan nije izabrao da komentariše način Zvezdinog plasmana u Ligu Evrope kao što je to sebi, u pogledu Partizana, dozvolio njen trener. Držimo za nedostojno i apsurdno da se uslovi fudbalskog takmičenja u Srbiji u dobroj meri svode na obesmišljavanje kvaliteta koji se godinama, a ne u jednom deceniji, potvrđuje u evropskim takmičenjima.

U INAT REPRESIJI! Grobari iscrtali novi mural na Novom Beogradu! (FOTO)

FK Partizan je plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope, kolo pre kraja grupne faze, iznova potvrdio vrednost desetina miliona evra koje plasira na evropsko fudbalsko tržište. Čini se malicioznim sve to stavljati u nestručne, subjektivne i, po opštoj percepciji javnosti, upitno poštene ruke fudbalskih arbitara.

foto: Filip Plavčić

Nama je interes srpskog fudbala uvek bio primaran i u tom interesu podsećamo sve odgovorne pojedince i organizacije da se ne sme dopustiti vladavina prava sile, već isključivo sile prava. Svako suprotno postupanje bi značilo nastavak ove svojevrsne moralne sive zone u kojoj FK Partizan odbija da učestvuje i neće se ustručavati da na adekvatan način zaštiti svoje i interese srpskog fudbala u celini.

Sledstveno ovome, kako bi se, najzad, prekinula diskusija u vezi sa sudijskim odlukama, FK Partizan upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama FK Partizan i FK Crvena zvezda i da se, počevši od predstojećeg Večitog derbija, koji je zakazan za 13. decembar, delegiraju strane fudbalske sudije, koje su na vrhu UEFA i FIFA liste po kvalitetu suđenja.

Zvala ga Zvezda, zvao i Partizan, a sada je konačno prelomio: Povratkom u Srbiju ostvarujem dečački san! (FOTO)

Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistemski sude protiv manjih klubova a u interesu dva naša najveća kluba.

Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativom želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Super ligi Srbije - napisali su na zvaničnom sajtu Partizana.

Šta mislite, može li u Srbiji da dođe do uvođenja popularnog VAR-a?

BONUS VIDEO: Pozdrav Aleksandra Đorđevića i Novaka Đokovića posle meča Srbije i Austrije

(Espreso.co.rs/FK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.