TAČNO U METU: Kolike su šanse Srbije da osvoji Mundijal? Britanci izneli procenu, ali tekst o nama koji su napisali je pogodio u samu srž!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Sve znaju o nama

TAČNO U METU: Kolike su šanse Srbije da osvoji Mundijal? Britanci izneli procenu, ali tekst o nama koji su napisali je pogodio u samu srž!

Naša selekcija je u takozvanoj zlatnoj sredini, malo je iznenađenje što je ispred nekih drugih, ali i iza nekih drugih nacionalnih timova

Objavljeno:

Gotove su sve kvalifikacije i sada znamo koja će 32 tima igrati na Svetskom prvenstvu naredne godine.

Iako još ni žreb nije održan, predviđanja, spekulacije, pretpostavke i sve ostalo je uveliko postalo glavna tema kako i među ljubiteljima fudbala, tako i u svim svetskim medijima.

Sada se uglavnom govori o potencijalnim sastavima grupa, ali i o tome ko ima najviše šansi da osvoji "Zlatnu boginju" u Rusiji.

foto: AP

Upravo je ugledni britanski medij "Gardijan" napravio analizu svih zemalja učesnica Mundijala i procenio njihove šanse za osvajanje titule svetskog prvaka.

Ono što je nama sigurno najzanimljivije jeste kako su procenili šanse Srbije da će proći i možemo da budemo vrlo zadovoljni, jer je naša reprezentacija svrstana kao 19. favorit za osvajanje šampionskog pehara.

Interesantno je recimo da su dali veće šanse nama nego Kolumbiji, Švajcarskoj, domaćinu Rusiji, ali isto tako su procenili da veće šanse od nas za titulu imaju Maroko, Danska, Švedska, Senegal, Island, Meksiko...

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Talentovana ekipa koju predvode veteran Branislav Ivanović i Junajtedov Nemanja Matić ima sposobnost da ostvari značajan rezultat, ali samo ukoliko bude mogla da izbegne unutrašnje podele koje su ih mučile recimo na Svetskom prvenstvu 2010. godine - piše Gardijan o našoj reprezentaciji uz naravno čuđenje što je Muslin dobio otkaz i ukazivanje da se čeka na konačno rešenje za selektora.

Inače prema njihovom predviđanju, prvi favorit za osvajanje Mundijala je branilac trofeja Nemačka, a potom slede Brazil, Španija, Francuska, Belgija, Portugalija, Nigerija, Poljska, i tek onda Argentina. Kompletnu listu možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO: Gudelj baca dres klincu, odrasli čovek mu ga oteo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.