NEMILOSRDNO! FIFA se postarala da Srbiji presedne Svetsko prvenstvo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

drakonski!

NEMILOSRDNO! FIFA se postarala da Srbiji presedne Svetsko prvenstvo! (FOTO) (VIDEO)

Dokle će više ovo da nam se dešava?

Objavljeno:

Srbija se plasirala na Mundijal u Rusiju, direktno kao prvoplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali će je to zadovoljstvo ipak koštati 180.000 evra!

Naime, toliko će Fudbalski savez Srbije morati da uplati novca u kasu FIFA na ime kazni za izgrede navijača i lošu organizaciju utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Na šest utakmica FSS odnosno njegovi navijači napravili su šest prekršaja, a u kasu svetske kuće fudbala moraće da uplati 210.500 švajcarskih franaka, odnosno 180.000 evra.

Najblaži propust je bio onaj protiv Irske na početku kvalifikacija na Marakani kada je meč kasnio pa smo samo opomenuti od strane disciplinaca iz Ciriha. Najdrastičnije smo kažnjeni zbog parola i pogrdnog skandiranja srpskih navijača u Beču protiv Austrije (90.000 franaka) i protiv Gruzije u Beogradu (70.000 franaka) uz opomene.

IZ NEBA, PA U REBRA! Vladan Milojević ima ponudu kluba koji Delije mrze isto koliko i Partizan! (FOTO)

Primetno je da su nam se tokom kvalifikacija kazne samo rasle posle svake utakmice, pa smo od opomena išli ka višim svotama. Možda nešto naučimo ovaj put jer 180.000 evra mogu mnogo bolje da se potroše na razvoj fudbala, ako je nekome još stalo do toga...

SVE KAZNE ZA FSS

1. Srbija - Republika Irska (kašnjenje početka utakmice) - opomena 2. Srbija - Austrija (kašnjenje početka utakmice, pogrdna skandiranja i parole na tribinama) - 8.000 franaka + opomena 3. Srbija - Vels (pogrdna skandiranja i parole na tribinama) - 22.500 franaka + ukor 4. Srbija - Moldavija (pogrdna skandiranja i parole na tribinama) - 20.000 franaka + opomena 5. Austrija - Srbija (pogrdna skandiranja i parole na tribinama) - 90.000 franaka + opomena 6. Srbija - Gruzija (pogrdna skandiranja i parole, pirotehnika na tribinama) - 70.000 franaka + opomena

Grof Božović ponovo u Zvezdi i odmah je žestoko udario na Partizan! (FOTO)

BONUS VIDEO: Tuča Grobara u Hali Pionir

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.