ZABRINUT SAM ZA SRPSKI FUDBAL! Radomir Antić o plasmanu na Mundijal, lažnoj pobedi Zvezde u Kelnu, Partizanu... (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

NIJE ODUŠEVLJEN

ZABRINUT SAM ZA SRPSKI FUDBAL! Radomir Antić o plasmanu na Mundijal, lažnoj pobedi Zvezde u Kelnu, Partizanu... (FOTO) (VIDEO)

Čini mi se da je sada nekako drugačije...

Objavljeno: 11:36h

Radomir Antić je 2009. odveo reprezentaciju Srbije na Mundijal u Južnoj Africi...

Kvalifikaciona grupa sa Francuzima, Austrijancima i Rumunima završena je na prvom mestu ispred Anrija, Anelke, i ostalih koji su svoje mesto na SP morali da traže protiv Irske u baražu.

Skoro 10 godina kasnije legendarni stručnjak je u intervjuu za Blic izneo neke svoje utiske o plasmanu ove reprezentacije na Prvenstvo sveta kao i igrama Zvezde i Partizana u Evropi.

- Trenutno je najbitnije da smo otišli na Mundijal, posle tri velika takmičenja koja smo propustili... sada treba da se izvede analiza, jer u kvalifikacijama nije sve bilo perfektno. To je u interesu naše budućnosti, kako bi bila još bolja. Mnogo se govori o sistemu igre koji mora da bude prilagođen onome što nudi ekipa, a ne obrnuto. I nije u pitanju samo Sergej Milinković Savić. Očigledno je da su naši momci malo izgubili samopouzdanje u poslednje dve utakmice. To je bilo vodiljivo u duelu sa Gruzijom - kaže Antić i odmah nastavlja:

- Kada smo otišli na Svetsko prvenstvo 2010. to je bila velika stvar, ali još je važnije bilo ponašanje naroda i puna Marakana na poslednjem meču protiv Rumunije. Kada sam uzimao nacionalni tim objasnio sam da Srbin ne može da prihvati da je inferioran u odnosu na bilo koga. Ta činjenica mi je pomogla da odlučim na koji način ćemo da igramo. Narod je prihvatio poruku i bio uz ekipu. Čini mi se da je sada nekako drugačije.

Antić o napominje kako je zabrinut za budućnost srpskog fudbala. Da li ga demantuju Crvena zvezde i Partizan plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope?

foto: Espreso

- Evropa nam pored novca nudi i način ponašanja. Ambijent u kom igra Atletiko nemoguć je u Srbiji. Delije su, recimo, palile baklje na poluvremenu protiv Dinama iz Vranja, a toga u Španiji nema. Crveno-beli jesu došli do rezultata protiv Kelna, ali on je lažan. Nije bilo dominacije. Nije samo poenta da se prođe, već da se Evropa iskoristi da se donese neka nova kultura, disciplina. Evo, Partizan... U revanšu treba da igra protiv Skenderbegau Humskoj. Nadam se da će sve lepo da prođe. I dalje sam zabrinut za srpski fudbal koji ima problem i toga moramo da budemo svesni. Rezultati sada stoje, samo se postavlja pitanje šta uraditi i pretvoriti ih u bolju atmosferu - završio je Antić.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti posle pobede nad Barselonom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.