ESPRESO ANALIZA: Ova Zvezda se više ne plaši Kairata, nego od nje strahuje Venger! Tačno je da poraz boli, ali samo dok se ne prespava! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

zvezda sve više liči na evropsku

ESPRESO ANALIZA: Ova Zvezda se više ne plaši Kairata, nego od nje strahuje Venger! Tačno je da poraz boli, ali samo dok se ne prespava! (FOTO) (VIDEO)

Ne može niko da proklinje sreću i da je traži, jer ne zaboravite šta je bilo u Krasnodaru i Kelnu. Druge stvari su na kraju krajeva mnogo važnije iz ovog meča

Objavljeno: 11:09h
Nikola Husein

"Crvena zvezda je poražena od ekipe Arsenala u trećem kolu Lige Evrope minimalnim rezultatom 1:0 golom Olivijea Žirua u 85. minutu utakmice..."

Da li vam je ovakva rečenica delovala realno u maju ove godine posle poraza crveno-belih na Voždovcu?

Da li je bilo realno očekivati Zvezdu u Evropi posle saznanja da će se takmičiti od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope?

Da li ste očekivali pobedu u Nemačkoj u grupnoj fazi Ligi Evrope?

Doživotna zabrana prilaska stadionu za nasilnika sa detetom u naručju koji je tukao igrača Liona! (FOTO) (VIDEO)

EVO I DOKAZA: Delije su najbolji navijači u Evropi! (FOTO)

foto: Fonet

E sada... da li možete da poverujete da je Crvena zvezda nadigrala Arsenal? Ne onaj iz Velikog Mokrog Luga, već iz Londona, tim za koji je igrao Tjeri Anri, koji sa klupe vodi Arsen Venger.

Da, tačno je. Zvezda ima za čim da žali! Mogla je da napravi senzaciju, da kontroverzni Radonjić za veoma kratko vreme od rezerviste u Čukaričkom dosegne do zvezde evropskog fudbala za koga bi se otimali velikani liga petice... ali, malo je falilo, sledeća prilika je veoma brzo na "Emirejtsu".

Nijednom fudbaleru crveno-belog tima se ne može zameriti apsolutno ništa, čak ni crveni karton Milana Rodića koji je prethodio golu Engleza.

Džek Vilšir zvezda tima iz Londona je u ćaskanju sa Stojkovićem prokomentarisao odluku francuskog sudije da pošalje levog beka Beograđana u svlačionicu rečima: "U Premijer ligi bi sudija na ovo samo odmahnuo rukom.".

Sasvim dovoljan znak da odluka nije bila ispravna, i da se sudija ogrešio o izabranike Milojevića, ali dobro...

Više se niko ne seća gola Mihajla Ristića u Krasnodaru gde je lopta celim obimom bila u golu, a sudija je ostao "slep" kod očiglednog pogotka posle koga bi crveno-beli bili u velikom problemu pri rezultatu 4:1 za ruski tim. Šta bi onda bilo? I dalje bi se makljali na mečevima Superlige sa Bačkom, Mačvom i ostalima... a verujemo da bi se čekao kiks Milojevića kako bi bio smenjen i doveden neki novi "vatrogasac" koji bi gasio požare na Marakani.

Na meču sa Arsenalom, Crvena zvezda je imala četiri sjajne šanse. Prvu je imao Boaći posle kornera Krstičića kada je prečka spasila Petra Čeha, kome ni kaciga ne bi pomogla da sačuva bubne opne od huka cele Marakane pri eventualnom pogotku.

foto: Fonet

Krstičićeva igra je bila ono što je trebalo ovom timu. Smirenost, precizna dodavanja, trenutak kada zna da treba da stane na loptu, da proceni kome treba da doda ako je ovaj drugi umorniji ili nije u poziciji da nastavi napad...

Evo ga sad trči u kontru da postigne još neki gol! Možda mu ne odgovara ni 0:1! Poslušajte kako je komentator brutalno isprozivao sudiju! (VIDEO)

Na početku drugog poluvremena mogao je da postigne pogodak glavom posle centaršuta Filipa Stojkovića, ali je Čeh pokazao zbog čega je svetska klasa i više od decenije među najboljim golmanima sveta.

Štoperski par Talek-Savić je odigrao utakmicu na nivou defanzivaca sa višegodišnjim iskustvom u Evropi. Dobijeni vazdušni dueli, pravovremene reakcije u kaznenom bez kontakta, iznošenje lopte bez panike, i međusobna konverzacija. Posle povrede Savića na terenu se našao Babić koji je za poslednjih dvadesetak minuta pokazao da će izrasti u veoma dobrog odbrambenog igrača.

foto: Saša Pavlić Koky

Kanga se oporavio od povrede, ali nije odigrao onako kako ume, kao ni Mičel Donald. Nije imao prostora da uputi udarac, da ima slobodu na terenu. Vraćao se duboko na svoju polovinu po loptu, imao previše čudnih rešenja i dosta grešio u dodavanju. Za sve to ima i zasluga Kokelan, koji ga je veoma uspešno pročitao.

foto: Dado Đilas

Radonjić je u meč ušao totalno neimpresioniran protivnikom, kao da se igra protiv ČSK Pivare, a ne protiv svetskog giganta. Njegov šut je Čeh nestvarno savladao, pokazao je čuvenu brzinu, delovao na obe strane, prvo na levoj, zatim u drugom poluvremenu se našao i na desnoj. U nekim situacijama je mogao bolje da reaguje, ali mora se uzeti u obzir da je ovo tek njegova prva prava fudbalska sezona i tek će pokazati zašto je smatran jednim od najvećih evropskih talenata.

foto: AP

Boaći je u polju bio vrlo dobar, skoro odličan. Imao je dosta duela sa egipatskim fudbalerom Elnenijem, koji je fizički sličan njemu, a Holding je takođe dosta pomagao. Zadržao je nekoliko lopti i poslao na stranu. Propustio je priliku da se upiše u strelce. U maniru starih špiceva je šutirao glavom o zemlju ali lopta je nažalost završila na prečki i nije dozvolila mnogim skautima da svojom olovkom zabeleže pogodak sjajnog napadača.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Poraz koji boli ali samo dok se ne prespava, kada otvorite oči shvatićete da treba biti ponosan na sve ovo, da je ovaj poraz ustvari pobeda, i pokazatelj da Zvezda nije onaj tim koji je ispadao od APOELA, Slovana, Černomoreca... već tim od koga je zazirao i Arsen Venger!

foto: Filip Plavčić

Ostaje još tri meča, London, Minsk, Beograd! Crveno-beli imaju priliku da prezime u Evropi, sve je u njihovim rukama, tj. nogama...a mogu mnogo.

Srećno pobedio Zvezdu, a u Engleskoj ga je dočekalo ovo! Venger će poželeti da se nije probudio ovog jutra! (FOTO)

Tim nije jedan igrač, tim nije osamnaest igrača koji se nalaze u protokolu, tim je ceo stadion koji živi za ovakve utakmice i diše kao jedan. Arsenal nije bauk, Zvezda nije više samo bivši velikan. Poseta od 50 hiljada navijača je najveća u trećem kolu Lige Evrope.

foto: Fonet

Zvezda sija punim sjajem posle ko zna koliko godina, i nema nameru da se ugasi...

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde ispred Severa posle poraza od Arsenala

(Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.