ZVEZDA OKUPILA LEGENDE I SETILA SE ARSENALA 1978. A onda je Glogovac uzeo mikrofon i začuo se još jednom "U Londonu! MUUUK!" (VIDEO)
Foto: Espreso

u susret predstojećem meču

ZVEZDA OKUPILA LEGENDE I SETILA SE ARSENALA 1978. A onda je Glogovac uzeo mikrofon i začuo se još jednom "U Londonu! MUUUK!" (VIDEO)

Crveno-beli su u susret predstojećeg prvog susreta protiv "tobdžija" posle 39 godina priredile koktel na kome su evocirali uspomene prethodnog velikog trijumfa

Objavljeno: 15:42h

U četvrtak ćemo imati prilike da vidimo rimejk legendarnih duela između Crvene zvezde i Arsenala iz davne 1978. godine.

Na Marakani gostuje slavni engleski klub u okviru 3. kola Lige Evrope, što je prvi susret dva tima posle 39 godina, kada su se sreli u 3. kolu tadašnjeg Kupa UEFA.

Predstojeći susret je bio i povod da se na Marakani prisete tih mečeva i velikog podviga koji su ostvarili igrači tadašnje generacije crveno-belih izbacivši iz takmičenja "tobdžije" odigravši 1:1 u Londonu, nakon pobede u Beogradu 1:0.

foto: Espreso

Junak je tada bio Dule Savić, legendarni napadač crveno-belih koji je i sada došao zajedno sa saigračima iz tadašnjeg tima i prisetio se svog čuvenog gola i ono "muka u Londonu" koji je izazvao volejom.

- Savete i možemo i ne možemo da dajemo. Želeo bih da Zvezda postigne uspeh kao što je to uradila naša generacija. Neka ponovi rezultat i u prvoj utakmici bude 1:1 - rekao je Dušan Savić.

Taj njegov gol je postao i kultan zbog čuvenog citata iz filma "Munje" koji je i ovog puta interpretirao glumac Nebojša Glogovac i izveo ga pred prisutnima na Marakani.

Poseban kuriozitet je da je upravo sada jedna od glavnih uzdanica zvezde, sin Duleta Savića, Vujadin.

Prisutni na svečanost su, između ostalih bili Aleksandar Stojanović, Milan Jovin, Vladimir Petrović, Cvijetin Blagojević, Dušan Savić, Miloš Šestić, Nedeljko Milosavljević, Zdravko Borovnica, Živan Ljukovčan, Dragan Miletović i Stevan Ostojić.

Njih su pozdravili, između ostalih, svi sadašnji prvotimci crveno-belih, zajdno sa predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem i generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

foto: Espreso

Milan Jovin se setio kako mu je pre 39 godina bilo fascinantno što je stadion Hajberi bio prazan sat vremena pre utakmice, kao i to što se ispraznio samo 10 minuta posle meča.

Počasni predsednik Zvezde Dragan Džajić rekao je da ima potrebu da kaže da uspeh tadašnje generacije nije dovoljno obeležen.

- To je generacija koja je igrala finale Kupa UEFA, to je mnogo veliki uspeh, maltene u ravni sa onim što smo ostvarili 1991. godine kada smo bili šampioni Evrope. Ovi igrači su zaslužili mnogo više pažnje i poštovanja nego što su to dobili - rekao je Džajić.

foto: Espreso

Dragan Džajić je istakao da sadašnji fudbaleri veoma talentovani, da je pred njima velika budućnost i da ne želi da im stavlja pritisak.

Utakmica između Crvene zvezde i Arsenala u trećem kolu Grupe H Lige Evropa igraće se u četvrtak od 19.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

(N. H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.