ARGENTINSKI FUDBALSKI BOG IZVEO NOVO ČUDO! Gaučosi sa ruba provalije do Rusije! Gutale su se šake lekova u Južnoj Americi! (VIDEO)
Foto: EPA/Jose Jacome

Čudotvorac

ARGENTINSKI FUDBALSKI BOG IZVEO NOVO ČUDO! Gaučosi sa ruba provalije do Rusije! Gutale su se šake lekova u Južnoj Americi! (VIDEO)

A ishod na kraju glasi ovako, Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija idu direktno na Mundijal, Peru će u dodatni baraž

Objavljeno:

Slavi Argentina svog heroja kakvog nije imala još od Dijega Maradone! Lionel Mesi nije dozvolio da se dogodi najveći šok kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u poslednjih 30 godina.

"Gaučosi" će ipak videti Rusiju i meriti se sa najboljim timovima sveta posle triler završnice kvalifikacija u Južnoj Americi, gde je u poslednjem kolu bila sve drama do drame.

foto: Reuters

A ishod na kraju glasi ovako, Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija idu direktno na Mundijal, Peru će u dodatni baraž, a Paragvaj je izvršio samoubistvo, dok je Čile najveći gubitnik i gledaće mečeve od kuće putem TV-a.

Ali krenimo redom od Argentinaca koji su maltene pred ovo poslednje kolo bili i otpisani i to iz više razloga, igru nisu imali, golove nisu davali i na sve to gostovali su Ekvadoru, reprezentaciji koju nisu pobedili još od 2001. godine.

I počelo je odmah katastrofalno jer je domaćin poveo u 1. minutu preko Ibare, a u tom trenutku je u Argentini zavladao muk, kažu da se moglo čuti kako muva leti u čitavoj zemlji u tim trenucima.

foto: Reuters

A onda na scenu stupa, ako ne najveći, onda jedan od trojice najvećih - Lionel Mesi. Uzima dizgine ekipe koja je u nokdaunu i pokreće fantastičan preokret za čekiranje veze za Rusiju.

U 12. minutu Di Marija ubacuje loptu u peterac, zvezda Barselone natrčava na nju i poravnava. Osam minuta kasnije, opet on. Koristi grešku odbrane, oduzima loptu i zakucava je pod prečku za potpuni preokret.

I na kraju tačna na i. Igrao se 62. minut, pravo vreme da se reši svako pitanje pobednika, a to je osetio i kapiten "gaučosa". Uzeo je loptu, izveo solo prodor i rutinski plasirao loptu u mrežu za udaranje pečata u pasoš pred put u Rusiju.

A sada stigosmo i do drugih heroja ove noći, a to su fudbaleri Perua koji su možemo reći načinili čudo nakon što su pre nekoliko dana odoleli Argentini u Buenos Ajresu.

Sada nisu smeli da izgube na svom terenu od Kolumbije koja takođe nije bila siguran putnik na Mundijal, ali drugi rezultati su se poklopili i remi 1:1 im je i jednima i drugima doneo ono što su želeli.

Međutim, nije bilo tako jer su "kafeterosi" vodili golom Hamesa Rodrigeza u 56. minutu, ali onda živa ikona peruanskog fudbala Paolo Gerero namešta loptu da izvede slobodan udarac u 76. minutu i lopta se zakoprcala u mreži gostiju za potpuni delirijum nacije.

I stigosmo do tragičara kvalifikacija, a da krenemo od onog većeg koji je imao sve u svojim rukama - Paragvaja. Sve je bilo jasno pobediti kući najslabiju ekipu kvalifikacija Venecuelu i mirni ste, ali...

Sve ono što su spremili za proslavu i konfete i balone i vatromet u Asunsionu ostalo je za neka druga, bolja vremena za tamošnji fudbal. Izduvao je njihove snove poput balona Erera pogotkom za pobedu gostiju u 84. minutu.

I za kraj ostavismo dvostruke uzastopne osvajače Kopa Amerika, Čileance koji su imali težak zadatak, da pokušaju da ostanu neporaženi na gostovanju u Brazilu. Zadatak pretežak, posebno ako domaćin ne želi nimalo da se štedi.

Ishod u takvoj situaciji je neizbežan poraz, a ovaj je bio ubedljiv 3:0. Paulinjo jednom i Gabrijel Žesus dva puta, su se potrudili da kažu Vidalu, Sančezu i ostalima da ih ne žele na Mundijalu u Rusiji.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - Južna Amerika, poslednje kolo:

Brazil – Čile 3:0 (Paulinjo 55, Gabrijel Žezus 57, 93)

Ekvador – Argentina 1:3 (Ibara 1 – Mesi 11, 18, 62)

Paragvaj – Venecuela 0:1 (Erera 84)

Peru – Kolumbija 1:1 (Paolo Gerero 76 - Hames Rodrigez 56)

Urugvaj – Bolivija 4:2

(Kaseres 39, Kavani 42, Suarez 60, 76 – Gaston Silva 24ag, Dijego Godin 79ag)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Gudelj baca dres klincu, odrasli čovek mu ga oteo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.