NEMOJ DA NAS OPIJA USPEH: Srbiji treba niz malih čuda, pa da izbegne najslabiji šešir na žrebu! Navijamo i za dojučerašnjeg rivala!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Inače, nam se loše piše

NEMOJ DA NAS OPIJA USPEH: Srbiji treba niz malih čuda, pa da izbegne najslabiji šešir na žrebu! Navijamo i za dojučerašnjeg rivala!

Potrebno nam je da bar još dve slabije rangirane reprezentacije od nas u ovom trenutku, uspeju da se plasiraju na Svetsko prvenstvo

Objavljeno: 08:42h

Fudbaleri Srbije ostvarili su veliki uspeh i plasirali se na Svetsko prvenstvo u Rusiji sledeće godine.

A U SVLAČIONICI - LOM! Čim su naši heroji shvatili šta su uradili, Stojke je uzeo da prska šampanjcem i žurka je mogla da počne! (VIDEO)

Naši momci su zauzeli prvo mesto u grupi ispred Republike Irske i polufinaliste prošlog Evropskog šampionata Velsa, te su tako postali 17. ekipa koja je obezbedila igranje na Mundijalu.

OVO SE NIKADA NIJE DESILO: Orlovi su na Mundijalu, a na ulicama Beograda... (FOTO)

foto: Filip Plavčić

Ono što je za sada poznato nažalost, jeste da će naša reprezentacija najverovatnije biti smeštena u četvrti, najslabiji, šešir na žrebanju grupa 1. decembra.

"Orlovi" su za sada najlošije rangirana evropska reprezentacija koja će učestvovati na šampionatu planete na osnovu FIFA rang liste i potrebno je pravo malo čudo, tačnije nekoliko, kako bi naš nacionalni tim napredovao u treći šešir na žrebu po jačini.

foto: Filip Plavčić

Kalkulacije u vezi sa time su brojne, ali poznato je da bi recimo nama odgovaralo da Paragvaj uspe da obezbedi mesto u Rusiji, ali osim njihove pobede nad Venecuelom u poslednjem kolu, potrebno je još nekoliko rezultata da im se poklopi. Isto tako bi nam išlo na ruku da se zaista dogodi čudo i Argentina se ne plasira na Svetsko prvenstvo.

Takođe, sjajno bi nam odgovaralo da Grčka ili Republika Irska putem baraža izbore plasman na Mundijal, jer to znači da bi se dve slabije rangirane selekcije plasirale i samim time, pogurale nas u treći šešir.

foto: Reuters

Evo kako bi prema sadašnjem stanju stvari i na osnovu onoga što se očekuje mogli da izgledaju potencijalni šeširi:

Prvi: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija,Poljska, Francuska.

Drugi: Španija, Čile, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko,Italija, Urugvaj.

Treći: Danska, Kostarika, Island, SAD, Švedska, Tunis, Senegal, Egipat.

Četvrti: Iran, Srbija, Japan, Nigerija, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija.

NAPOMENA: Za boldovane timove se pretpostavlja da imaju najbolje šanse, jer su favoroiti i tako se plasirati se na Mundijal.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.