U AUSTRIJI PUCA PO ŠAVOVIMA: Arnautović predvodi pobunu protiv Saveza, saigrači uz njega!
Foto: Saša Pavlić Koky

brane selektora

U AUSTRIJI PUCA PO ŠAVOVIMA: Arnautović predvodi pobunu protiv Saveza, saigrači uz njega!

Srpski reprezentativac je javno kritikovao rad Fudbalskog saveza Austrije i ušao u sukob sa čelnicima

Objavljeno:

Puca po svim šavovima takoreći u austrijskom fudbalu uoči utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Srbije u petak u Beču.

Naša reprezentacija je pred odlaskom u Rusiju i za to su joj potrebna tri boda koja može da obezbedi već u duelu protiv Austrijanaca, koji su sa druge strane doživeli neuspeh i ostali su i bez teoretskih šansi.

Upravo zbog neuspešnih kvalifikacija su čelnici tamošnjeg Saveza odlučili da daju otkaz selektoru Marselu Koleru, a sa time se nikako ne slažu igrači, koji smatraju da bi on trebalo da ostane i vodi ekipu i u sledećem ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, bez obzira na sadašnji loš rezultat.

foto: Reuters

Predvodnik u toj svađi sa Savezom je Marko Arnautović koji je javno kritikovao čelnike Saveza zato što planiraju da smene Kolera nakon utakmice sa Srbijom, a uz njega su i ostali igrači.

- Radujem se meču, biće pun stadion i lepo je igrati u takvoj atmosferi. Težak je to protivnik, a mi znamo šta mu se dešava u glavi. Srbi mogu da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo i igraće maksimalno. Pred nama je - novi početak. Biće težak. Podržavam Marka Arnautovića koji je kritikovao Savez zbog smena. Važno je da se sada fokusiramo na utakmicu. Komunikacija između saveza i igrača nije na nivou. Jednostavno, informacije cure preko drugih kanala i to otežava pripremu. Moramo brzo da donesemo novo rešenje. Rekli smo predsedniku šta mislimo, pitanje je da li je smena selektora dobro rešenje. Mnogo toga je išlo dobro, a sve ovo što se sada dešava otežava pripremu utakmice - rekao je iskusni Julijan Baumgartlinger.

foto: Reuters

Podsećamo da je za ovaj meč kadrovska situacija u selekciji Austrije prilično loša jer je nekoliko fudbalera na čelu sa Davidom Alabom odlučilo da se ne odazove pozivu selektora pravdajući se povredom, dok takođe ima i povređenih, ali na njihovi sreću Arnautović se oporavio i planiran je u startnoj postavi.

BONUS VIDEO: Tijana Malešević na dočeku odbojkašica

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.