PRITISAK JE SADA NAJVEĆI: Ivanović i Matić o takozvanom "moranju"! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Korak po korak

PRITISAK JE SADA NAJVEĆI: Ivanović i Matić o takozvanom "moranju"! (VIDEO)

Kapiten i njegov zamenik očekuju da će se sve srećno završiti za njih u kvalifikacijama

Objavljeno:

Srpskim fudbalerima je preostalo da naprave još samo jedan korak! Tri boda u preostala dva susreta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo donose direktan plasman u Rusiju.

Prilika za to biće već u petak na gostovanju Austriji, a u slučaju neuspeha popravni će imati u poslednjem kolu protiv Gruzije na domaćem terenu.

- Idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Put je dugačak, daleko je Rusija. Svi nas već vide tamo, ali još se nismo plasirali. Kada to završimo i kada sve bude na svom mestu, moći ćemo da razmišljamo o drugim stvarima - rekao je kapiten Branislav Ivanović na okupljanju.

Po njegovim rečima, reprezentativci nisu spremili slavlje, ali je istakao da su sposobni da naprave dobar rezultat u Beču.

- Poslednje utakmice u kvalifikacijama se igraju pod određenom dozom pritiska. Austrija je jedna od najozbiljnijih ekipa u grupi i nadam se daćemo igrati na nivou kao u Beogradu i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat - istakao je Ivanović.

Branislav Ivanović je uz Vladimira Stojkovića i Ivana Obradovića jedini preostali član generacije koja je 2009. pobedila Austriju u Beču sa 3:0.

- Pričali smo i kada je dolazio Vels, priželjkivali smo da se ponovi 6:1 iz Novog Sada, ali nije. Utakmice i rezultati se teško ponavljaju u fudbalu. Želeli bismo to, bilo bi čarobno veče za nas - kazao je kapiten srpskog nacionalnog tima.

Ivanović je naveo da ne razmišlja o tome da će u narednom periodu imati priliku da obori rekord Dejana Stankovića po broju nastupa za nacionalni tim. Dejan Stanković je za reprezentaciju igrao 103 utakmice, a Branislav Ivanović 96.

Njegov saigrač iz reprezentacije Nemanja Matić rekao je da Srbija ide u Beč po pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo.

- Svaku utakmicu smo išli da pobedimo, tako će biti i ovaj put. Svesni smo da će biti teško protiv Austrije, koja je dobra selekcija. Oni nemaju šanse da se plasiraju i igraće rasterećeno, a veoma je teško igrati protiv takvih ekipa - rekao je Matić.

On je naveo da navijači srpskog tima mogu da očekuju da će reprezentativci dati sve od sebe, kao i u svim utakmicama do sada. Matić je kazao da je Srbija "jednom nogom u Rusiji".

- Jednom nogom smo u Rusiji, realno. Pritisak uvek postoji kada igrate za reprezentaciju Srbije. Svesni smo toga. Ali, dodatni pritisak moranja nije dobar. Spremaćemo se kao i do sada i videćemo kolike su nam mogućnosti - kazao je Matić.

Srbija dva kola pre kraja kvalifikacija ima 18 bodova, četiri više od drugoplasiranog Velsa, pet od Irske, a slede Austrija, Gruzija i Moldavija koje su izgubile šanse.

BONUS VIDEO: Slavoljub Muslin na okupljanju reprezentacije Srbije

(A. Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.