SRPSKI FUDBALERI DOBIJAJU SVOJ DOM: Da li je ovo model kako će izgledati Nacionalni stadion u Beogradu? (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Zvanična maketa još nije izašla

SRPSKI FUDBALERI DOBIJAJU SVOJ DOM: Da li je ovo model kako će izgledati Nacionalni stadion u Beogradu? (FOTO)

Sastanak između predstavnika Grada, FSS i projektantske kuće zadužene za izgradnju projekta održan je u utorak

Objavljeno:

Godinama se stidljivo pominjalo, a sve glasnije i sve češće posle pobede reprezentacije Srbije u Tirani nad Albanijom kada je Nemanja Matić postavio pitanje tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću kada će naša zemlja dobiti Nacionalni stadion?

KONAČNO! Održan jedan od najvažnijih sastanaka za budućnost srpskog fudbala! (FOTO)

Od tada je počelo sve više da se priča u javnosti o tome, da se povlače i neki konkretniji potezi, ali čini se da je tek ove 2017. godine usled sjajnih igara izabranika Slavoljuba Muslina počelo i konkretnije da se radi na tom projektu.

foto: Dado Đilas

Tako je i u utorak bio održan prvi sastanak između Grada Beograda, koji su predstavljali gradonačelnik Siniša Mali, gradski urbanista Milutin Folić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, predstavnika FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom i predstavnika firme "Fenwick Iribarren Architects" koja je zadužena za izradnju projekta izgradnja Nacionalnog stadiona.

Idejno rešenje i maketa se zvanično još nisu pojavili u javnosti, mada je FSS svojevremeno objavio model kako bi trebalo da izgleda stadion na kome će igrati Srbija, ali i koji bi mogao da bude domaćin finala Lige šampiona, Lige Evrope ili Superkupa Evrope.

foto: FSS

Podsećamo da bi Nacionalni stadion Srbije trebalo da ima kapacitet oko 60.000 mesta, a da je Slaviša Kokeza rekao da bi uzori za izgradnju trebalo da budu stadion Espanjola i nacionalni stadion Aviva na kome igra reprezentacija Republike Irske u Dablinu.

BONUS VIDEO: Predstavljanje tima KK Crvena zvezda za sezonu 2017/18

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.