PREDSTAVLJAMO RIVALE ZVEZDE: Prezime Savić i dalje izaziva jezu u Londonu, Keln predvodi ubica Zvezde, a BATE već pokazao klasu u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

Grupa smrti!

PREDSTAVLJAMO RIVALE ZVEZDE: Prezime Savić i dalje izaziva jezu u Londonu, Keln predvodi ubica Zvezde, a BATE već pokazao klasu u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli biće na velikim iskušenjima u grupnoj fazi Lige Evrope

Objavljeno:

Žreb je bio nemilosrdan.

Crvena zvezda dobila je protivnike sa kojima će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope i na Marakani ćemo gledati tri spektakularne utakmice.

Delije će imati priliku da gledaju Arsenal, Keln i BATE Borisov.

ESPRESO ANALIZA: Doktorska disertacija Vladana Milojevića sa naslovom "Zvezda mora da igra hrabro i napadački i nikako drugačije"! (FOTO) (VIDEO)

Da li je potrebno dodatno predstavljati ekipu Arsenala? Evropski velikan će posle loše prošle sezone morati da se zadovolji igranjem u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Tim pun evropskih i svetskih zvezda sasvim sigurno biće sam po sebi dovoljan da se napuni Marakana i da to bude jedna od najspektakularnijih utakmica u istoriji Crvene zvezde.

EMOCIJE EKSPLODIRALE IZ DONALDA: Dotrčao pred Delije i pao na kolena, ljubio je dres i njime brisao suze s lica! (VIDEO)

Arsenal ima fenomenalne igrače na svim pozicijama, a najveće zvezde tima su svakako golman Peter Čeh, veznjaci Remzi i Ozil, kao i napadači Aleksis Sančez, Lakazet, Volkot i Velbek.

foto: Printscreen/https://www.arsenal.com/

Crvena zvezda i Arsenal sastajali su već u istoriji i to u čuvenom dvomeču odigranom u sezoni 1978/79. kada su crveno-beli izbacili londonskog velikana u trećem kolu kupa UEFA. Čuveni gol, za muk u Londonu postigao je Dule Savić otac defanzivca Crvene zvezde Vujadina.

Nemački Keln je veoma neugodna ekipa u kojoj nastupa i igrač kog Delije vrlo dobro pamte.

KO SU BILI ZVEZDIN I PARTIZANOV X-FAKTOR? To je ono što je potrebno da srpski klubovi igraju u Evropi! (VIDEO)

Miloš Jojić je prelepim golom u 90. minutu večitog derbija 2013. godine srušio snove Delija o osvajanju titule i videćemo kako će biti dočekan na stadionu "Rajko Mitić".

Keln se kao i Arsenal direktno plasirao u Ligu Evrope, a u igračkom kadru tima iz Nemačke ističu se Jonas Hektor i Džon Kordoba.

foto: Printscreen/https://fc.de
foto: Printscreen/https://fc.de
foto: Printscreen/https://fc.de
foto: Printscreen/https://fc.de

Keln je veliki dužnik Crvene zvezde jer je u sezoni 1989/90. u okviru treće runde UEFA kupa izbacio crveno-bele, u Beogradu je bilo 2:0 za Zvezdu, a u Nemačkoj 3:0 za Keln.

Beloruski BATE Borisov se posle godinu dana pauze vraća na evropsku scenu.

Prošle godine BATE je eliminisan od Astane u plej-ofu za Ligu Evrope, a pre toga je šokiran od irskog Dandalka u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ipak, beloruska ekipa je od sezone 2008/09. pet puta igrala grupnu fazu Lige šampiona, a dva puta su igrali u grupnoj fazi Lige Evrope.

TERZIĆ: Možemo da se "pobijemo" sa svakim, to smo i pokazali u kvalifikacijama!

Iskusni su Belorusi i veoma nezgodni. Veći deo ekipe čine domaći igrači, ali tu su i nama dva veoma poznata imena. Srpski internacionalac Nemanja Milunović i bivši igrač Vojvodine Mirko Ivanić standardni su članovi startne postave BATE Borisova.

foto: Printscreen/http://fcbate.by
foto: Printscreen/http://fcbate.by
foto: Printscreen/http://fcbate.by
foto: Printscreen/http://fcbate.by

Belorusi su u plej-ofu za Ligu Evrope izbacili ukrajinsku Oleksandriju, a dva gola u revanšu postigao je upravo Mirko Ivanić.

BATE je već igrao u Beogradu i to 2015. godine, ali protiv Partizana u plej-ofu za Ligu šampiona kada su zbog gola u gostima uspeli da izbace crno-bele. U Belorusijii BATE je slavio rezultatom 1:0, a u Beogradu je bilo 2:1 za Partizan.

Crveno-beli nisu imali sreće na žrebu i upali su u veoma tešku grupu. Ipak, jedno je sigurno, Marakana će biti puna na sve tri utakmice, a Vladan Milojević je trener koji je dokazao da će protiv svake ekipe igrati na gol više. Delije će imati šta da vide, a ko zna, možda je baš ovo grupa gde favoriti neće ispuniti očekivanja i gde će crveno-beli uspeti da prođu dalje.

BONUS VIDEO: Srnić i Stojković u suzama, Gobeljić go zbog plasmana u Ligu Evrope

(Ž.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.